Koncern Volkswagen je odprl svojo 100. tovarno!

Sreda, 16 Januar 2013

Mehiški predsednik Enrique Peña in prof. dr. Martin Winterkorn sta danes v mestu Silao, v osrednji mehiški zvezni državi Guanajuato, otvorila 100. tovarno koncerna Volkswagen. S tem je Volkswagen okrepil proizvodno sodelovanje v Severni Ameriki, saj bo v novi tovarni izdelal do 330.000 motorjev letno.


Prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave delniške družbe Volkswagen, je povedal: „Tovarna v Silau je 100. proizvodna lokacija koncerna Volkswagen in tako pooseblja eno največjih in najbolj mednarodnih proizvodnih mrež v avtomobilski industriji. Z novo tovarno nadaljujemo svojo veliko, ambiciozno ofenzivo v Severni Ameriki. V naslednjih treh letih bo koncern Volkswagen samo v Severni Ameriki investiral več kot pet milijard ameriških dolarjev. Silao je tako tudi močan simbol za našo neprekinjeno rast in za nadaljnjo internacionalizacijo koncerna.“

Še močnejša utrditev položaja na severnoameriškem trgu je pomemben gradnik globalne strategije rasti koncerna Volkswagen. Podjetje načrtuje, da bo od leta 2018 naprej samo v ZDA letno prodalo milijon vozil. Osnova za to so ameriškim kupcem prilagojena vozila, kot so Jetta, Beetle in novi, posebej za ZDA zasnovani Passat, ki jih izdelujejo v severnoameriških tovarnah z visoko stopnjo lokalizacije.

Z začetkom izdelave motorjev v Silau bo Volkswagen v Mehiki nadaljeval svojo skoraj 60-letno zgodbo o uspehu. Skupaj s Volkswagnovo tovarno v Puebli, tovarno gospodarskih vozil podjetja MAN, ki je locirana v mestu Querétaro, ter Audijevo avtomobilsko tovarno, ki bo predvidoma odprta leta 2016 v kraju San José Chiapa, bo koncern tako še naprej imel pomembno vlogo pri razvoju mehiškega gospodarstva.

V severnoameriških avtomobilskih tovarnah v Puebli in Chattanoogi bodo v prihodnje v vozila vgrajevali najnovejšo generacijo varčnih motorjev TSI iz tovarne v Silau. Skladno s srednjeročnim načrtom naj bi v njej letno izdelali 330.000 agregatov.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper