Koncern Volkswagen proslavil rekord: 200 milijonov izdelanih vozil

Sreda, 08 Oktober 2014

Vodilni evropski proizvajalec avtomobilov je te dni dosegel nov rekord – doslej je izdelal 200 mili­jonov vozil. Koncern Volkswagen je tako v svetovnem merilu eden od redkih avtomobilskih proizvajalcev, ki so dosegli ta zavidljivi mejnik. Na posebnem večeru so kot 200-milijonto koncernsko vozilo v okviru svetovne premiere predstavili študijo športnega avtomobila Volkswagen XL Sport. Ob tej priložnosti je ustanoviteljica in predsedujoča organizacije "Cinema for Peace", igralka Catherine Deneuve od predsednika uprave koncerna Volkswagen, prof. dr. Martina Winterkorna, prevzela ček za donacijo v višini 200.000 evrov.

Koncern Volkswagen je število proizvedenih vozil podvojil v le nekaj letih. Leta 1999 je podjetje z jubilejnim primerkom modela Beetle obeležilo proizvodni mejnik 100 milijonov izdelanih vozil. Danes lahko kupci v okviru različnih znamk koncerna izberejo številne rešitve za svojo mobilnost: od dvokolesnika do superšportnega avtomobila, od malčka up! do vlačilca. Proizvodnja poteka v 106 tovarnah v 27 državah.

Kot najnovejši model je Volkswagen na pariškem avtomobilskem salonu predstavil zelo učinkovit in zmogljiv koncept XL Sport, ki ga poganja najmočnejši dvovaljni motor na svetu iz motocikla Ducati 1199 Superleggera.

Svetovna zvezda Catherine Deneuve, ki se je spomnimo iz filmov, kot so "Lepotica dneva", "Indokina" in "Plesalka v temi", je predsedniku uprave družbe Volkswagen AG, prof. dr. Martinu Winterkornu, čestitala ob svetovni premieri in skupnem uspehu: "Navdušena sem, da 200 milijonov izdelanih vozil obeležujete s tem neobičajnim avtomobilom. Très magnifique!"

"Ponosni smo, da smo izdelali že 200 milijonov vozil. Ta impresivna številka govori tudi o zaupanju kupcev v naš koncern. Uspeh in odgovornost gresta pri Volkswagnu z roko v roki. Zato z veseljem podpiramo Catherine Deneuve pri njenih prizadevanjih za mir," je povedal Winterkorn.

Volkswagen je za delovanje ustanove Cinema for Peace namenil donacijo v višini 200.000 evrov. Neprofitna organizacija si predvsem preko filma kot medija po vsem svetu prizadeva za mir in človekove pravice in podpira številne humanitarne projekte pomoči.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper