Koncern Volkswagen v Braziliji predstavlja novosti

Sreda, 24 Oktober 2012

Koncern Volkswagen AG je na predvečer mednarodnega avtomobilskega salona v São Paulu pred več kot 300 novi­nar­ji z vsega sveta predstavil paleto mobilnosti. Thomas Schmall, predsednik in izvršni direktor družbe Volkswagen do Brasil je skupaj z brazilskim nogometnim reprezen­tan­tom in superzvezdnikom Neymarjem v okviru svetovne premiere odkril dvovratno različico novega gola.


Gol, ki so ga doslej izdelali v več kot sedmih milijonih primerkov, je že 25 let neizpodbitno najbolje prodajani avto v Braziliji. Znamka Volkswagen je poleg tega predstavila tudi zanimiv koncept Taigun, znamka Volkswagen Gospodarska vozila pa model Amarok Canyon. Od ostalih avto­mobil­skih vrhuncev južnoameriškega večera velja omeniti še audija S8, novega bentleya continental GT V8, neprekosljivega bugattija grand sport vitesse, novega lamborghinija gallarda LP 560-4 in novega porscheja 911 carrera 4S cabriolet. Pri gospodarskih vozilih težje kategorije se družba MAN Latin America predstavlja s tovornjakom TGX 29.440 in modelom VW Constellation 6x2 ADVANTECH, Scania pa z modelom R440 6x2 55 Years Special Edition.

Družba Volkswagen AG želi s prvim takšnim koncernskim dogodkom ("Group Media Night") na brazilskih tleh poudariti, kakšen pomen ima zanje ta južnoameriška država. Brazilija je z BDP v višini 2.500 milijard ameriških dolarjev (2011) šesta gospodarsko najmočnejša država na svetu. Nemški avtomobilski koncern je v največji južnoameriški državi prisoten že od leta 1953 – njegovih pribl. 24.000 zaposlenih je v preteklem letu tam izdelalo več kot 828.000 vozil.

Mednarodni avtomobilski salon v São Paulu bo trajal od 22. oktobra do 4. novembra.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper