Lastniki električnih nissanov leafov prevozili že milijardo kilometrov

Ponedeljek, 08 December 2014

Nissan je objavil podatek, da so lastniki njegovega električnega vozila Leaf na telematskem sistemu CarWings skupaj zabeležili že presunljivo milijardo prevoženih kilometrov širom sveta. Pri tem so obvarovali ozračje pred več kot 180 milijoni kilogramov izpustov CO₂.

Električni nissan leaf je leta 2010 prišel na trg kot eno prvih povsem električnih vozil za množični trg. Danes je najbolje prodajano električno vozilo v zgodovini, z več kot 147.000 prodanimi enotami po vsem svetu, od tega 31.000 v Evropi.

Zahvaljujoč inovativnemu telematskemu sistemu CarWings lahko Nissan natančno spremlja skupno razdaljo, ki so jo od prihoda na trg prevozila vozila Leaf, registrirana v sistemu CarWings. Nissan beleži prevožene kilometre s spletnim števcem ter aktivno vključuje lastnike v štetje z vrsto slavnostnih videov.

Paul Willcox, predsednik podjetja Nissan v Evropi, pravi: “Zadali smo si cilj, da bodo lastniki vozil Nissan Leaf, ki so se registrirali v našem inovativnem sistemu CarWings, do januarja 2015 zbrali milijardo kilometrov. Z največjim zadovoljstvom lahko objavimo, da smo zgodovinski mejnik dosegli še pred pričakovanji. Zahvaljujemo se vsem lastnikom leafov, da so nam pomagali doseči ta najboljši svetovni dosežekNissan leaf je bil prvo družinsko električno vozilo za množični trg, z najboljšimi ocenami zadovoljstva lastnikov v Nissanovi ponudbi. Ta razdalja je mejnik, ki dokazuje, da mnogi naši kupci pospešeno nabirajo kilometre, medtem ko uživajo v tihi vožnji brez emisij.

Nissan je svoj vodilni položaj na trgu električnih vozil še utrdil s prihodom drugega povsem električnega vozila brez emisij: kompaktnega mestnega kombija e-NV200.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper