Matic Osovnikar po vrnitvi iz ZDA odpeljal novi volkswagen touran

Petek, 11 Maj 2007

Matic Osovnikar se je vrnil z enomesečnih priprav, namenjenih celotni letošnji sezoni, ki so potekale v Los Angelesu. Z delom v ZDA je najhitrejši Slovenec zadovoljen, pred prvimi tekmami pa ga v Ljubljani čaka še nekaj tednov treninga.. Po vrnitvi v Slovenijo je Matica posebno razveselilo podjetje Porsche Slovenija, saj je danes z vodjem znamke Volkswagen Tadejem Saxom in odgovornim urednikom Dnevnika Miranom Lesjakom podpisal pogodbo o sponzoriranju, s katero je do konca olimpijskega ciklusa (1. 8. 2008) prejel v uporabo osebni avtomobil Volkswagen Touran.

Priprave v ZDA, katerih glavni cilj je svetovno prvenstvo v atletiki v Osaki in ki so vključevale ciklus najtežjega treninga na tekaških progah kolidža Saddleback in v LA fitnesu, so bile po oceni Matica Osovnikarja nadvse uspešne. »Enak pristop smo uporabili pred uspešnimi olimpijskimi igrami v Atenah, zato sem želel priprave v ZDA ponoviti,« je povedal Matic ter dodal, da ga na pripravah v tujini ne moti vrvež vsakodnevnega življenja. V skupini slovenskih atletov, ki se je udeležila priprav, so bili Jan Žumer, Damjan Zlatnar, Matevž Arh, Pia Tajnikar in Urša Ozimek. »Fantje so mi bili dobra konkurenca in družba obenem, tako da sem se na treningih zares maksimalno trudil,« je še povedal Matic.

Matic je z opravljenim delom zelo zadovoljen, saj bo prihajajočo poletno sezono dobro pripravljen in brez poškodb začel 29. maja v Beogradu. Temu bodo sledili nastopi na mitingih 1. 6. v Dessau, 3. 6. v Ljubljani, 9. 6. v Moskvi, 13. 6. v Pragi in 17. 6. v Varšavi.

Na novinarski konferenci je generalni sekretar OKS mag. Tone Jagodic predstavil vlogo OKS pri zagotavljanju pogojev za priprave slovenskih športnikov na največja tekmovanja, kot so olimpijske in sredozemske igre, ter načrtovan ukrep materialne podpore petim športnikom, od katerih gre pričakovati vrhunske dosežke. Predsednik Atletske zveze Slovenije dr. Peter Kukovica je predstavil potek priprav na prihajajoče atletsko svetovno prvenstvo v Osaki.

Novi Volkswagen Touran za Matica Osovnikarja

Športnik leta 2006 Matic Osovnikar ima s časopisno družbo Dnevnik sklenjeno dolgoročno pogodbo o sponzorstvu za obdobje štirih let, ki pokriva vse njegove nastope, vključno z bližajočimi se olimpijskimi igrami. Za sodelovanje z Maticem Osovnikarjem so se odločili tudi pri Porsche Slovenija, avtomobilska znamka Volkswagen, kjer se zavedajo truda in trdega dela, ki ga mora Matic vlagati v treninge, da dosega vrhunske rezultate. Pri Porsche Slovenija vedo, da so odlični rezultati možni le ob močni podpori njegovih navijačev in sponzorjev. Po besedah vodje znamke Volkswagen Tadeja Saxa je Volkswagen Touran nagrada za dosedanje dosežke ter hkrati spodbuda za športne podvige v prihodnje.

Tadej Sax in Miran Lesjak sta se strinjala, da sta ponosna na sodelovanje z Maticem, ki pozitivno energijo izžareva tako na atletski stezi kot tudi v vsakdanjem življenju, njegova prizadevnost in optimizem na vseh področjih življenja pa sta lep zgled in spodbuda mladim.

Maticu pred svetovnim prvenstvom, ki bo od 25. avgusta do 2. septembra 2007 v Osaki, želimo uspešne priprave, na tekmovanju pa obilo športne sreče in čim boljši rezultat.

 

Porsche Slovenija