Nagrade voznih parkov 2007: desetkrat zlato za Volkswagen

Četrtek, 03 Maj 2007

Na podelitvi nagrad voznih parkov 2007 je bil koncern Volkswagen z desetimi prvimi mesti ponovno najuspešnejše podjetje. V skupno 18 kategorijah so odlikovali najboljše modele in ponudnike storitev za vozne parke. Pred svečano podelitvijo nagrad v okviru Mednarodnega avtomobil­ske­ga sejma AMI v Leipzigu je svoje glasove oddalo več kot 5.000 bralcev speci­a­lizirane revije Autoflotte. Koncern Volkswagen je poleg desetih "zlatih medalj" osvojil še šest drugih in štiri tretja mesta.. 

V dvanajstih avtomobilskih kategorijah so bralci specializirane revije znamke Volkswagno­vega koncerna postavili na prvo mesto kar devetkrat. Štirikrat je slavil Audi z modeloma A3 in A6 v spodnjem in zgornjem srednjem razredu ter z modelom Q7 pri terenskih/športno-terenskih vozilih, Audi A8 pa je že četrtič zapored zasedel najvišje mesto v kategoriji luksuz­nih vozil. Za modela Fox in Passat je znamka Volkswagen prejela nagrado v mini oz. v srednjem razredu, z različico Touran Eco Fuel pa v kategoriji alter­nativnih pogonov. Za najboljše kompaktno dostavno vozilo so izbrali Volkswagen Caddy.  V kategoriji uvoženih vozil so se bralci v spodnjem srednjem razredu odločili za Škodo Octavio.

Niz odličij, ki jih je prejel koncern Volkswagen, dopolnjuje v kategoriji ponudnikov storitev podjetje Volkswagen Leasing kot najboljši leasing-ponudnik in upravitelj voznih parkov. "Koncernske znamke so s tem rezultatom še enkrat ponovno in učinkovito dokazale izjemni položaj, ki ga v poslovanju z velikimi kupci zavzemajo naši proizvodi.  Še pose­bej je razveseljivo dejstvo, da gre pri teh nagradah za strokovni izbor vodij poslovanja z velikimi kupci in vodij voznih parkov," je dejal dr. Stefan Brungs, vodja mednarodnega poslovanja z velikimi kupci pri Volkswagnu (Volkswagen Group Fleet International).

Volkswagen AG – Volkswagen Group Fleet International

Koncern Volkswagen nudi na področju upravljanja z velikimi kupci in voznimi parki edinstveno paleto proizvodov in storitev. Kar zadeva vozila, so z znamkami Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT in Volkswagen Gospodarska vozila pokriti vsi avtomobilski razredi, od najmanjših avtomobilov pa vse do luksuznih limuzin in dostavnih vozil. Obenem pa ponudba družbe Volkswagen Leasing zajema vse finančne storitve, ki so pomembne za velike kupce: zavarovanje, "full service leasing" in kompletno upravljanje voznih parkov.

 

Porsche Slovenija