Nissan bo Newyorčanom pokazal njihov taksi prihodnosti

Torek, 25 Oktober 2011
Newyorčani bodo lahko pokukali v taksi, ki jih bo prevažal po njihovem mestu v bližnji prihodnosti. Kot smo že pisali, je bil Nissanov NV200 taxi izbran za uradni taksi mesta New York. Med 1. in 5. novembrom bo Nissan, na razstavi  Taxi of Tomorrow Design Expo, pokazal rešitve novega taksija, ki združujejo predloge tisočerih voznikov taksijev, potnikov in lastnikov prevoznih podjetij.



"Nissan NV200 taxi bo prvi taksi na svetu,ki bo nudil nove funkcije, razvite ekskluzivno za New York,” je izjavil Joe Castelli, podpredsednik, Nissan Fleet & Commercial Vehicles. “Razstava Taxi of Tomorrow Design Expo bo ponudila prvi pogled v novodobne taksije, ki imajo med drugim opazno povečan prostor za noge, izdatno notranjo osvetlitev in okolju prijazne materiale, ki preprečujejo nastajanje smradu.”



Project Taxi of Tomorrow se je kot iniciativa za novodobne taksije mesta New York pričel leta 2007. Maja 2011 so  po striktnem postopku izmed prispelih kandidatov izbrali Nissanov predlog, ki ga bomo v serijski obliki lahko videli konec leta 2013.