Nissan GT-R Nismo prihaja v Evropo

Nedelja, 09 Februar 2014

Nissan bo na avtomobilskem salonu v Ženevi pripravil evropsko predstavitev svojega najbolj zmogljivega modela modela GT-R Nismo, ki je bil zasnovan, izpopolnjen in do potankosti dovršen ravno med obsežnimi testiranji v Evropi.


 
Vrhunski model GT-R ima gensko zasnovo legendarnega svetovnega dirkaškega moštva Nismo. To je športno-dirkalni model, ki ponuja "tovarniško dovršene" dinamične lastnosti super športnega avtomobila, izpopolnjene aerodinamične lastnosti ter izjemno natančno vodljivost. Nissan GT-R je že uveljavljen in na področju avtomobilizma znan kot eden izmed avtomobilov z najboljšimi voznimi zmogljivostmi. Zdaj pa je Nissanov športni oddelek Nismo na temeljih desetletnega strokovnega znanja na področju dirkalnega športa dodelal še vrhunski model Nissan GT-R. Nissan GT-R Nismo torej sledi dolgoletni filozofiji dirkalnih avtomobilov, po kateri naj "oblika sledi namenu".

Nissan GT-R Nismo je trenutno na voljo na Japonskem, v Evropi pa bo na voljo od septembra. Novi GT-R dopolnjuje svojo izvirno japonsko dirkaško poreklo s koreninami v Evropi, saj so ga razvili in testirali na dirkalni stezi Nordschleife nemškega dirkališča Nürburgring, ki ga številni priznavajo kot eno izmed najzahtevnejših dirkališč na svetu.

Nissanov glavni izvršni direktor Carlos Ghosn pravi, da je to najhitrejši Nissan GT-R doslej. "Progo je prevozil s časom 7:08,679 in z gotovostjo lahko trdimo, da ima Nissan GT-R Nismo*2 med avtomobili množične proizvodnje popoln rekordni čas na stezi Nordschleife dirkališča Nürburgring, kar je zlato merilo doseganja visokih zmogljivosti."
 

O oddelku Nismo

  • Nismo je kratka oblika imena "Nissan Motorsports", ki predstavlja Nissanovo znamko športnih modelov, in je eden izmed virov "inovacij, ki navdušujejo".
  • Nismo nudi izdelke, ki jih zaznamujejo inovativna tehnologija ter visoke zmogljivosti za širši krog kupcev za uporabo na običajnih cestah. Avtomobili iz oddelka Nismo zagotavljajo vznemirljivo doživetje vožnje z aerodinamičnimi lastnostmi in dizajnom, ki jih je navdihnil motošport, izboljšane značilnosti vodljivosti ter okretnost brez primere.
V svetu avtomobilističnega športa vozila Nismo tekmujejo na najpomembnejših dirkah avtomobilov razreda GT in drugih dirkah športnih avtomobilov, kot sta na primer japonska serija Super GT in svetovno prvenstvo v vzdržljivosti (WEC). Poleg tega oddelek zagotavlja motorje za moštva, ki tekmujejo na dirki 24 ur Le Mansa in evropski seriji Le Mans (ELMS). Nissan GT-R je zmagal na prvenstvu Super GT v letih 2011 in 2012.

Po sporočilu za javnsot povzel: Aleksander Praper