Nissan je danes lansiral Nismo v Evropi

Petek, 25 Januar 2013

Čakanja je konec! Prvi avtomobil z oznako Nissan Nismo, za vožnjo izven dirkalnih pist, je prispel v Evropo. Danes je v Barceloni potekala predstavitev modela Nissan Juke Nismo, s tem pa je Nissanova zmogljivostna znamka uradno vstopila na evropski trg. Produkcija novega modela Nissan Juke Nismo je že v pogonu v Nissanovi tovarni v Sunderland, v Veliki Britaniji.



Pod zmogljivostno blagovno znamko Nismo bo Nissan na trg pripeljal več novih športnih avtomobilov. Kot prvi prihaja atraktivni model Juke Nismo. S tem se začenja prvo poglavje zgodbe o izdelavi vrste modelov, ki bodo deležni prednosti zmogljive tehnologije športnih avtomobilov razvite za tekmovalne proge.

Paul Willcox, podpredsednik Nissana, zadolžen za prodajo in marketing v Evropi, pravi: »Nismo je ultimativen odraz zmožnosti in dosega naše znamke, je inovativnost, ki navdušuje in vznemirja. Juke Nismo je prvi izmed številnih modelov Nismo, ki bodo obogatili našo ponudbo v prihodnjih mesecih. Z njimi bomo inovativni duh Nisma približali širšemu krogu kupcev v Evropi.«

Juke prežet s tehnologijo Nismo, ponuja dizajn in aerodinamične elemente, navdihnjene s strastjo avtomobilskega športa, skupaj s povečanimi zmogljivostmi ter natančnejšim in bolj odzivnim vodenjem. Bencinskemu 1,6-litrskemu štirivaljniku, z neposrednim vbrizgom goriva in turbinskim polnilnikom, je bila moč povečana na 147 kW (200 KM), tako pri različici Juke Nismo z dvokolesnim pogonom kot pri različici s pogonom na vsa kolesa.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper