Nissan je podlagi testiranj potrdil zmogljivosti juka-R

Torek, 10 Januar 2012
Nissan zaključuje razvojni del 22 tednov trajajočega projekta Juke-R z objavo podatkov o preizkušenih zmogljivostih, ki so potrdile, da so izdelali najhitrejši kompaktni crossover na svetu. Juke-R namreč doseže najvišjo hitrost 257 km/h ter do 100 km/h pospeši v le 3,7 sekunde!



Nissan je v zanimivem malem mišičnjaku Juku-R združil moč in vodljivost legendarnega modela GT-R z drzno obliko crossoverja Juke. Kot smo že večkrat poročali, so juka-R izdelali pri specialistu za predelave RML le v dveh primerkih – z levim in z desnim volanom. Juke-R je ohranil enako dolžino, višino in medosno razdaljo kot serijski modeli. Širina se je povečala za  skoraj 15 centimetrov, oddaljenost od tal zmanjšala za 5,5 centimetra, kolesa pa so 20-palčna.

Juke-R ima vgrajen 3,8-litrski V6 twin-turbo motor, ki pridela 485 KM in 588 Nm navora. Ob pomoči štirikolesnega pogona temu malemu divjaku omogoči, da do 100 km/h pospeši v 3,7 sekunde ter doseže največ 257 km/h. Testiranja so dokazala, da juke-R dosega vodljivost na nivoju superšportnikov, po zaslugi pogonskega sklopa iz modela GT-R, hitrost pa je nižja zaradi večje mase juka in slabše aerodinamike.


Galerija



Aleksander Praper