Nissan je pripravil ledeno predstavitev izboljšanega leafa

Ponedeljek, 22 Februar 2016

Ob začetku evropske prodaje izboljšanega električnega vozila Nissan Leaf, ki ima zmogljivejšo 30 kWh baterijo z večjim dosegom in izboljšanimi funkcijami, je Nissan objavil zanimiv posnetek. V kratkem videu, ki avtomobil razkriva v zaledenelem norveškem gorovju Norefjell, je razvidno predstavljeno kako lahko zaledenelega leafa z aplikacijo odtalimo kar na daljavo.

Po prenovi in z zmogljivejšo 30 kWh baterijo nissan leaf, ki je najbolje prodajano električno vozilo v Evropi,doseže do 250 km z enim samim polnjenjem, kar je 26 odstotkov več kot prej. Prenova je prinesla tudi najnovejšo različico informacijsko-razvedrilnega sistema NissanConnect EV in notranjimi oblogami Acenta in Tekna. To vključuje izboljšano funkcijo za odmrznitev na daljavo, naprednejše delovanje in večjo povezljivost.
 
Posnetek se začne s silhueto vozila Leaf, ukleščenega v led sredi skandinavskega gorovja. Po vklopu ogrevanja preko pametnega telefona se prične 65 milimetrov debel led topiti in počasi razkrije karoserijo električnega leafa. V posnetku je poudarjena tudi zanesljivost in vzdržljivost prenovljenega leafa, ki je prestal zahtevna testiranja, da bi bilo lahko kos tudi najzahtevnejšim voznim pogojem. Za kupce v resnično težkih voznih razmerah, kot so tisti v gorovju Norefjell, Nissan ponuja tudi posebej zasnovan nordijski paket, ki vsebuje akumulatorski grelnik za kljubovanje ekstremno nizkim temperaturam.

Nissana leafa je v ledeno odejo zamrznil norveški strokovnjak za led, MR. Iceman As. Predsednik uprave g. Jack Stensland je dejal: “Še nikoli prej nisem zamrznil električnega avtomobila, vendar je zvenelo kot zanimiv izziv in menim, da je končni rezultat osupljiv.”
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper
 

 

Galerija