Nissan leaf je uspešen promotor električne mobilnosti

Aleksander Praper Sreda, 25 April 2018

Nissan leaf je tudi v letu 2017 ohranil položaj najbolje prodajanega električnega avtomobila na svetu in s tem pomembno prispeval k 10-odstotni rasti prodaje Nissanovih električnih vozil, hkrati pa tudi k promociji električne mobilnosti.

Prodaja nissana leafa je v poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca, močno narasla na vseh pomembnejših trgih električnih vozil: na Japonskem, v Evropi in ZDA. Pričakuje se, da bo povpraševanje še naraščalo, saj so kupci z navdušenjem sprejeli drugo generacijo leafa, ki je oktobra 2017 prinesel številne izboljšave, ponudil večji doseg in nove, napredne tehnologije.

Daniele Schillaci, Nissanov izvršni podpredsednik in vodja oddelka za vozila na električni pogon, je komentiral: “K Nissanovi močni rasti v letu 2017 je občutno pripomogel izjemno dober sprejem Nissan Leafa, najnaprednejšega električnega vozila na svetu. Nissan Leaf je najbolje prodajano vozilo na električni pogon na svetu, zagotavlja najdaljši doseg in je dostopen največjemu številu kupcev. Pričakujemo, da bo obdržal vodilno vlogo tudi v letu 2018.

V poslovnem letu 2017 je bilo prodanih 54.451 vozil Nissan Leaf, kar je 15 odstotkov več kot prejšnje leto. Nissan je od začetka prodaje leta 2010 prodal že več kot 320.000 vozil modela Leaf, ki je na voljo na 51 svetovnih trgih.Japonski program za ocenjevanje novih vozil je novemu Nissan Leafu februarja podelil 5 zvezdic. Po zaslugi tehnologije ProPILOT za avtonomno vožnjo je dosegel 94,8 točk od 100 možnih. Poleg tega je organizacija World Car Awards novemu Nissan Leafu marca podelila naziv svetovnega zelenega avtomobila leta 2018.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper