Nissan na avtomobilskem salonu v Parizu

Petek, 13 Avgust 2010

Na bližnjem avtomobilskem salonu v Parizu bo Nissanov razstavni prostor pestro založen z novostmi, o katerih smo večinoma že pisali tokom poletja. V tančico skrivnosti ostaja zavita še študija električnega avtomobila.

Nissan townpod

Študija Townpod je zasnovana za zagotavljanje mobilnosti brez emisij novemu rodu doma delujočih inovativnih, kreativnih podjetnikov, ki posebej dobro poznajo nove tehnologije. Je več kot avtomobil in več kot dostavnik. Je glasnik nove dobe, v kateri bo mobilnost, zagotovljena z vsestransko prilagodljivimi in slogovno dovršenimi električnimi vozili, množična.

Nissan leaf

Zgodbo o ničelni stopnji izpustov bo, tik pred prvimi dobavami evropskim kupcem v začetku prihodnjega leta, na avtomobilskem salonu v Parizu nadaljeval Nissan LEAF. To je izključno električno vozilo majhnih operativnih stroškov. Je prvi, namensko razvit za množično izdelavo, dostopen električni avtomobil enega izmed večjih izdelovalcev avtomobilov.

 

Nova nissan micra

Nova micra povzema duh prejšnjih rodov. Ob ohranitvi zunanjih mer ima z domiselno zasnovo prostorno notranjost. Tako kot do sedaj, jo odlikuje odzivnost, vodljivost in lahkotnost v vožnji, iz česar izhaja velika raven užitka v vožnji. Tudi nova generacija bo ponudila številne uporabne tehnologije, ki bodo zmanjšale stres ob vožnji v urbanih okoljih.

 

Nissan juke

Avtomobilski salon v Parizu bo potekal v času, ko bodo kupcem predani prvi modeli Juke. V Veliki Britaniji izdelan nissan juke bo prispel v Pariz z več kot 22,500 prednaročili, ki neizpodbitno dokazujejo, da si evropski kupci avtomobilov želijo voziti kompaktni crossover drzno izvirnega dizajna. Kar 80 odstotkov izmed teh kupcev bo prvič kupilo Nissanov avtomobil.

 

Osvežen nissan X-trail

X-trail, klasičen kompaktni SUV znamke Nissan, je doživel pomembno oblikovno in tehnično prenovo. Posodobitev dizelskega motorja, nova prestavna razmerja menjalnika in aerodinamične izboljšave botrujejo manjši porabi goriva.

 

Povzeto po PR Nissan Slovenija