Nissan na avtomobilskem salonu v Ženevi

Sobota, 20 Februar 2010

Na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi bosta svetovno premiero doživela novi Nissanov globalni avtomobil in mali crossover Juke. Prvič v Evropi bo na ogled postavljeno vozilo na električni pogon Leaf, ki zgovorno potrjuje Nissanovo odločenost rasti ob strogem upoštevanju strategije ohranjanja vodilne vloge tako glede dizajna, kot inovativnosti izdelkov.

Pod sojem žarometov avtomobilskega salona v Ženevi bo prvič v svetovnem merilu zasijal novi Nissanov globalni kompaktni avtomobil, ki bo zamenjal Micro.

Zasnovan z mislijo, da vdahne sveži zrak in prevetri ponudbo segmenta B, s katero kupci do slej niso bili deležni izvirnosti in inovativne zapeljivosti, Juke prepoznavno povezuje v merah kompaktnega avtomobila trdnost SUV s športnim slogom.

Kot Nissanov družinski avtomobil, Leaf ponuja uporabnikom primerljivo prostornost in uporabnost, kot vsi ostali avtomobili segmenta C, vendar s pomembno in prepričljivo razliko. To je namreč popolno električno vozilo (EV), brez izpusta plinov iz izpušne cevi, z majhnimi operativnimi stroški.

Nissanov srednjeveliki crossover Qashqai je šel skozi obsežno prenovo, s katero je utrdil položaj vodilnega med primerljivimi vozili in dodatno izpostavil izvirnost alternative tradicionalnim kombilimuzinam v Evropi.

Na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi bosta na ogled postavljena tudi prenovljena Pathfinder in Navara. Njuna poglavitna novost je novi trilitrski dizelski motor V6.

Nissanova avtomobilsko športna ikona s črko Z v oznaki, bo v Ženevi, v Evropi premierno predstavljena kot različica z zložljivo streho.

Tiskovna konferenca Nissan Motor Co., Ltd na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi, ki se je bo udeležil predsednik družbe Carlos Ghosn, bo poteka 2. marca, s pričetkom od 12 uri.

 

Renault - Nissan Slovenija