Nissan NV200 je dostavnik leta!

Sreda, 25 November 2009

Člani žirije izbora za dostavnik leta (International Van of the Year), ki jo sestavlja 23 specializiranih evropskih novinarjev, je za najboljšega v letu 2010 izbrala NV200, Nissanov novi kompaktni dostavnik. Nagrada ima poseben pomen, saj so Nissan NV200 za najboljši dostavnik izbrali predstavniki medijev, ki imajo več kot pol milijona bralcev, lastnikov gospodarskih vozil.

V obrazložitvi odločitve je žirija zapisala, da jo je pri NV200 posebej navdušila izjemna prostorna notranjost, v primerjavi z zunanjimi merami vozila. Glede tega je namreč novo Nissanovo kompaktno, lahko gospodarsko vozilo postavilo nova merila.

»Navdušeni smo, da smo z naslovom Dostavnik leta 2010 dobili potrditev Nissanove odločenosti zasnovati inovativno, lahko gospodarsko vozilo, ki bo zadovoljilo pričakovanja uporabnikov,« pravi Andy Palmer, podpredsednik Nissan Motor Co., Ltd.: »NV200 je globalen izdelek, ki združuje izjemno uporabnost z enkratnim in atraktivnim dizajnom. Kupcem ponujamo vozilo, ki je učinkovito in zanesljivo delovno orodje.«

NV200 briše meje do slej znanih segmentov, saj je mogoče njegove zunanje mere primerjati z dostavniki, razvitimi na osnovi osebnih avtomobilov, prostornost tovornega prostora pa z večjimi lahkimi gospodarskimi vozili. V dolžino meri 4,4 m, v širino 1,86 m in v višino 1,69 m. Dolžina njegovega tovornega prostora znaša več kot dva metra, kar omogoča vstavljanje dveh evro palet. Ob vsem se postavlja še z najnižjo višino nakladalne površine v razredu, 524 mm. Tudi to veča prostornost tovornega prostora, katerega prostornina znaša 4,2 kubičnega metra, kar je za približno četrtino več, kot znaša povprečna prostornina tovornega prostora pri tekmecih. NV200 je v Evropi na voljo kot furgon in kombi, prihodnje leto pa bodo kupci lahko segli še po različici posebej prirejeni za prevoz potnikov.

NV200 so najprej začeli prodajati na Japonskem, kjer je nemudoma postal vodilni v segmentu, s tržnim deležem večjim od 40 odstotkov. Prodaja v Evropi je stekla v novembru letošnjega leta (datum prodaje variira od države do države). Prihodnje leto bo na voljo tudi na Kitajskem, kasneje pa najverjetneje še na drugih trgih.

NV200 bodo izdelovali globalno. Ker so ga začeli izdelovati na Japonskem, so bili prvi Nissani NV200 za evropske kupce izdelani tam. Te dni bo stekla izdelava v Evropi, v letu 2010 pa tudi na Kitajskem.

Lahko gospodarsko vozilo, ki bo razvito na osnovi NV200, pa bo tudi drugo vozilo znamke Nissan na električni pogon.

 

Renault - Nissan Slovenija