Nissan ob prvi obletnici partnerstva z Ligo prvakov UEFA elektrificiral Berlin

Sobota, 06 Junij 2015

Kot vodilni na področju električnih vozil je Nissan postavil električni pogon v središče svojih dejavnosti na finalni prireditvi Lige prvakov UEFA. Nissan želi obogatiti izkušnjo navijačev in ljubiteljev turnirja in meščanom Berlina pustiti trajno zapuščino.

Kot uradni avtomobilski partner Lige prvakov UEFA in proizvajalec najbolj prodajanega električnega vozila (EV) v svetu je Nissan združenju UEFA in njegovim pokroviteljem dobavil več kot 100 električnih vozil za prevoz gostov in funkcionarjev v pripravah na finale v Berlinu. Za dodatno podporo temu projektu je Nissan namestil 129 polnilnih postaj za električna vozila v okolici mednarodnega letališča Berlin-Tegel, različnih hotelov v Berlinu in olimpijskega stadiona, med katerimi bodo mnoge ostale kot trajna zapuščina mestu.

Od 3. do 7. junija Nissan v Berlinu gosti tudi interaktivne preizkušnje ljubiteljev nogometa na festivalu prvakov UEFA. Navzoči navijači in ljubitelji bodo imeli priložnost zaigrati 2/2 v interaktivni nogometni areni, kjer bodo lahko preizkusili svoje veščine v Nissanovem labirintu zmogljivosti in poustvarili trenutke genialnih sposobnosti Nissanovih ambasadorjev v testnem prostoru. V tem času se Nissanu kot ambasador za podporo pri dejavnostih družbe na finalni prireditvi Lige prvakov UEFA pridružuje tudi dvakratni zmagovalec tega turnirja, nogometna legenda Marco van Basten.

Energija, ki jo bodo ustvarili navijači in ljubitelji na festivalu prvakov UEFA, bo pretvorjena v enakovredno količino kilovatov in bo izkoriščena za prevoz pokala Lige prvakov UEFA do olimpijskega stadiona, kjer se bo odvijala finalna tekma. Udeleženci, ki bodo priskrbeli največ kilovatov pa bodo prejeli vstopnice za ogled finalne tekme ter posebno priložnost, da bodo, kot del slovesnega sprevoda pokala UEFA, na dan tekme lahko tudi spremljali pokal na njegovi poti od festivala prvakov UEFA do stadiona v posebej pripravljenem vozilu Nissan e-NV200 s povsem električnim pogonom.

Tekom svoje prve sezone v vlogi partnerjev Lige prvakov UEFA sta Nissan in združenje UEFA sodelovala v pripravi skupine privlačnih dejavnosti za navijače in ljubitelje, vključno s tekmovanjem “Gol tedna” Lige prvakov UEFA, ljubiteljem nogometa in partnerjem pa je omogočen tudi dostop do ekskluzivnih treningov gostujočih ekip dan pred tekmo.

Nissan je uradni globalni avtomobilski sponzor za Superpokal UEFA in Ligo prvakov UEFA, pogodba pa zajema sezone od 2014/2015 do 2017/2018. Nissan kot uradni partner bo v tem najprestižnejšem tekmovanju klubskega nogometa udeležen z vrsto ekskluzivnih izdelkov in storitev.

Nissan v Berlinu - kratek povzetek

  • Nissan je v sklopu priprav na finale v Berlinu dobavil 100 električnih vozil, vključno z vozili Nissan LEAF in e-NV200.
  • Za polnjenje Nissanovega voznega parka je nameščenih 129 polnilnih postaj na različnih krajih, tudi v okolici Olympiastadiona in mednarodnega letališča Tegel.
  • Nekatere od njih bodo ostale na svojem mestu in uporabnikom električnih vozil v Berlinu zagotovile izboljšano infrastrukturo.
  • Pridružile se bodo več kot 1400 hitrim polnilnim postajam, ki jih je Nissan že namestil po vsej Evropi - največ od vseh znamk.
  • Na festivalu prvakov UEFA je prisotna posebna namestitev, ki navijače in ljubitelje nogometa spodbuja k ustvarjanju potrebne količine energije za oskrbo pogona pri prevozu pokala do finala.
  • Prilagojeno električno vozilo e-NV200 bo prepeljalo pokal s festivala prvakov UEFA do finalne tekme.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper