Nissan pričel s proizvodnjo novega qashqaja

Četrtek, 23 Januar 2014

V rekordno produktivni Nissanovi britanski tovarni v Sunderlandu te dni tekoče trakove zapuščajo prvi novi qashqaji. Naložbe v proizvodnjo Nissana Qashqai v Združenem kraljestvu so presegle 500 milijonov funtov.

Qashqai, ki je bil zasnovan in proizveden v Združenem kraljestvu, je najbolje prodajan crossover v Evropi in Nissanov najbolje prodajan model v Evropi ter je ob predstavitvi leta 2006 ustvaril povsem nov segment »crossover vozil«.

Proizvodnja qashqaja nove generacije je v polnem teku v tovarni v Sunderland, kjer v proizvodnji liniji 1 vsakih 61 sekund izdelajo novega nissana qashqaja, hkrati pa tam proizvajajo še električnega leafa. Da bi zadostili povpraševanju neprekinjena proizvodnja v Sunderlandu teče 24 ur na dan, že od leta 2010.

Trevor Mann, CBE, odgovorni za uspešnost podjetja Nissan, je na včerajšnji slovesnosti dejal: „Nissan qashqai je ob začetku proizvodnje v letu 2006 utiral novo pot. Predstavlja začetek segmenta crossover vozil, podjetje Nissan je v Evropi dvignil na novo raven in naši tovarni v Sunderlandu pomagal postaviti nova merila na področju produktivnosti in kakovosti. Novi qashqai bo s svojo drzno obliko in vodilno tehnologijo v segmentu znova dvignil Nissan na novo raven, pri čemer bo kot naš vodilni model v Evropi postavljal merila za novo generacijo crossoverjev.“


 
Glavno vlogo na slovesnosti so odigrali Nissanovi zaposleni, katerih število je prvič v 28-letni zgodovini tovarne preseglo 7000, pri čemer tovarna skupno podpira več kot 40.000 delovnih mest v Združenem kraljestvu na področju oblikovanja, inženiringa, proizvodnje, trženja in prodaje. Mednarodni gospodarski vpliv modela Qashqai se sedaj iz tovarne v Sunderlandu širi po vsem svetu, saj je Nissan v razvoj in proizvodnjo vložil več kot 534 milijonov £, pri čemer podpira več kot 224 dobaviteljev v 22 državah ter izvaža vozila na več kot 130 svetovnih trgov.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper