Nissan Pure drive

Ponedeljek, 13 Oktober 2008

V začetku prihodnjega leta bo Nissan v Evropi in na Japonskem označil svoje avtomobile z najnižjo stopnjo izpusta ogljikovega dioksida oziroma s sodobnimi tehničnimi rešitvami opremljene avtomobile, ki odločno zmanjšujejo porabo, z novo oznako Pure Drive.

Oznaka Pure Drive bo omogočila kupcem prepoznati Nissanove avtomobile z najbolj učinkovitimi pogonskimi sklopi. Uvajanje oznake je skladno z nedavnimi spremembami in tehničnimi izboljšavami nekaterih Nissanovih avtomobilov, ki so omogočile občutno zmanjšanje porabe.

Na evropskem trgu bodo oznako Pure Drive pridobili avtomobili s povprečnim izpustom ogljikovega dioksida, ki bo manjši od 140 g/km, med katere sodijo Micra 1.2 (ročni menjalnik), Micra 1.5 dCi (ročni menjalnik), Note 1.4 (ročni menjalnik), Note 1.5 dCi (ročni menjalnik), Qashqai 1.5 dCi (ročni menjalnik), Qashqai+2 dCi (ročni menjalnik), Tiida 1.5 dCi (ročni menjalnik).

Poleg nove oznake za majhen izpust ogljikovega dioksida bodo v naslednjih mesecih posebno oznako Xtronic CVT pridobile tudi različice, opremljene z menjalnikom CVT. Mednje sodijo Qashqai 2.0, Qashqai 2.2, X-trail 2.0 in X-trail 2.5. Menjalnik CVT omogoča motorju, da deluje v območju vrtljajev največje učinkovitosti. Stožčasto, nenehno spreminjajoče se vpetje jermena, ki nadomešča zobniški prenos, omogoča menjalniku CVT neobremenjujočo uporabo samodejnega menjalnika ob sočasni majhni porabi goriva in majhnih emisijah. Ob tem zagotavlja menjalnik ob pospeševanju stalno rast hitrosti, brez nihanj in spreminjanjem vrtljajev motorja, kar je značilno ob pospeševanju avtomobilov, opremljenih s klasičnimi samodejnimi menjalniki in ročnimi menjalniki.

Nissan bo tudi v bodoče razvijal napredne tehnologije, ki zmanjšujejo porabo goriva in količino emisij. Zato bo v prihodnosti vse več njegovih avtomobilov nosilo oznako Pure Drive.

»V današnjih razmerah želijo kupci najbolj učinkovite avtomobile. Z uvedbo oznake Pure Drive jim Nissan lajša prepoznavanje vozil z najnižjo stopnjo izpusta ogljikovega dioksida. Ob razširitvi ponudbe menjalnikov CVT pri Qashqaiu in X-trailu pa jim ponujamo različice, ki jih morda drugače ne bi zanimale,« pravi Pierre Loing, podpredsednik Nissan Europe, zadolžen za načrtovanje izdelkov.

Oznaka Pure Drive bo uporabljena tudi na Japonskem, na trgu, na katerem tradicionalno prevladujejo bencinski motorji in na katerem je Nissan kot prvi izdelovalec ponudil čist dizelski motor.

 

Nissan Slovenija

.