Nissan razvil ohišje za iPhone, ki samo »zaceli« praske

Četrtek, 16 Februar 2012

Nissan je v avtomobilskem svetu doslej uvedel že več inovativnih rešitev, ki so pomagale ustvarjati trende. Med njimi so gotovo tudi crossover vozila kot so Murano, Qashqai in Juke. Ravno prvi med njimi uporablja napredno rešitev, ki so jo sedaj ponudili uporabnikom telefonov iPhone – ohišje, ki samo celi svoje praske. Za enkrat Nissan razmišlja o prototipni seriji.


Uporabnikom, ki zvesto stavijo na iPhone, Nissanova tehnologija samozaščite proti praskam omogoča, da zunanjost njihovih telefonov ostaja dolgo časa privlačna. Nissan je namreč predstavil ohišje za iPhone, izdelano iz ABS plastike, ki je hkrati tanko, trdno in robustno. A ne le to. To inovativno ohišje vsebuje Nissanov barvni nanos, s ščitom proti praskam, ki omogoča, da se majhne praske površine hitro samodejno zacelijo. Hkrati površina nudi boljši oprijem kot navadno ohišje.

Barvni nanos, uporabljen za ohišje iPhone, z Nissanovim ščitom proti praskam, se postavlja s prvo tovrstno tehnologijo barvanja na svetu. Nissan jo uporablja za številne avtomobile lastne znamke in modele znamke Infiniti od leta 2005 dalje (Nissan Murano, 370Z in X-Trail, …). Ščit proti praskam, ki je izdelan s pomočjo smol, je Nissan razvil v sodelovanju z univerzo iz Tokia in družbo Advanced Softmaterials Inc. Namenjen je izdelkom, ki so ob vsakdanji uporabi izpostavljeni praskanju.

Zahvaljujoč Nissanovi inovativnosti, je tehnologija, ki bi jo lahko poimenovali »z Nissanovim ščitom proti praskam«, prvič v Evropi uporabljena tudi za izdelek, ki ne sodi v avtomobilizejm. Estetski videz iPhona je tako izvirno pridobil dodaten plus za design.

Po sporočilu za javnost povzela Marjeta Pezdirec