Nissan UCI Mountain Bike World Cup, Maribor 10. in 11. maj

Četrtek, 08 Maj 2008

Nissan želi biti prepoznaven kot blagovna znamka, ki uveljavlja svobodomiselni življenjski slog ter aktivno preživljanje prostega časa, ki s pustolovskim duhom pušča za seboj enoličnost in duhomornost vsakdanjika. To svojo naravnanost vpleta v svoja vozila, saj je v snovanju svojih avtomobilov uspešno izpostavil prepoznavno mladostnost in sodobnost, njihov dinamičen značaj ter okoljsko sprejemljivost. Hkrati pa ga avanturističnost vodi tudi pri razvoju celostne strategije komuniciranja z javnostmi – eno izmed področij komuniciranja, kjer lahko pogosto srečate Nissan, je udejstvovanje v adrenalinskih športih.

Zgovoren dokaz tega je Nissan UCI Mountain Bike World Cup, svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, ki poteka pod okriljem mednarodnega kolesarskega združenja (Union Cycliste Internationale, UCI). Peta od štirinajstih preizkušenj letošnjega svetovnega pokala bo drugi konec tedna v maju potekala na Mariborskem Pohorju. Slovenska preizkušnja bo gostila najboljše tekmovalce v spustu (Downhill) in 4krosu (Four Cross), dveh izmed štirih disciplin, ki potekajo znotraj Nissanovega UCI svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu.

Pestro gorskokolesarsko dogajanje na Pohorju in v štajerski prestolnici se bo začelo odvijati že v četrtek, 8. maja, z administrativnimi postopki, pregledom proge in prvimi treningi. Petek, 9. maja, je v pretežni meri ohranjen za trening vožnje. V soboto, 10. maja, bo vrhunec dogajanja finalna tekma v svetovnem pokalu discipline 4kros, ki bo potekala od 16.30 do 18. ure. Tekmovanje bo neposredno prenašala tudi TV Slovenija na drugem programu med 17. in 18. uro. V nedeljo, 11. maja, bosta po jutranjem treningu potekali polfinalna (od 10.30 do 13.30) in finalna preizkušnja (od 14.30 do 16.30) v spustu.

 

Nissan Slovenija

.