Nissan v Ženevi s štirimi koncepti

Petek, 10 Februar 2012

Nissan bo v Ženevo pripeljal štiri konceptna vozila, med njimi dve svetovni premieri. Trije izmed konceptov so že znani – gre za dinamični koncept Invitation, športni crossover Juke NISMO in električni enoprostorec e-NV200. Nissan za Ženevo napoveduje tudi širitev palete električnih vozil in prihod športne linije vozil NISMO v Evropo.


Osrednja pozornost na Nissanovem razstavnem prostoru na Ženevskem avtomobilskem salonu bo namenjena štirim konceptnim vozilom, zagledanim v prihodnost, ki bodo okrepila samozavest družbe v letu 2012 in v prihodnje. Med študijskimi vozili bo ključnega pomena svetovna premiera študijskega avtomobila Invitation, z oblikovno napovedjo novega serijskega modela, ki bo na evropske ceste zapeljal leta 2013. Novinec bo kot serijsko izdelan avtomobil zapeljal ob bok micre in jukea in tako omogočil Nissanu, da ponudi kupcem najširšo ponudbo v segmentu. Podrobnosti drugega koncepta bodo razkrite šele neposredno pred salonom.

Svetovnima premierama bosta v Ženevi delali družbo še dve novosti, zagledani v Nissanovo prihodnost, prvič predstavljeni v Evropi. Kot Nissanovo naslednje popolnoma električno vozilo bo predstavljen e-NV200. Razvit je na osnovi večkrat nagrajenega NV200, ki ga v Evropi poznamo v treh izvedenkah; kot dostavnik, kot kombi ali kot različico Evalia s sedmimi sedeži.

Pogled v Nissanovo prihodnost razkriva tudi juke NISMO concept, prvič postavljen na ogled na decembrskem avtomobilskem salonu v Tokiu. Z njim je izjemno prepoznaven crossover Juke dobil vpadljivo športno razsežnost.

Poleg štirih študij bo Nissan predstavil tudi svojo pestro paleto serijskih vozil, ki sega od mestnih pixa in micre, preko uspešnic Juke in Qashqai, robustnih pathfinderja in navare, pa vse do pionirskega električnega avtomobila Leafa in superšportnika GT-R. Večina avtomobilov na razstavnem prostoru bo del modelskega leta 2012, torej bodo vsebovali manjše posodobitve, predstavljene pa bodo tako tudi zgoraj predstavljene posebne izvedenke.

Paul Willcox, za prodajo in marketing v Evropi zadolžen podpredsednik, pravi: »Ta uspeh izhaja iz domiselno zasnovane ponudbe, ki ustvarja lastne segmente in je ob tem dizajnirana, razvita in izdelana za Evropo v Evropi. Nissan izdela okrog 70 odstotkov vozil, ki jih proda v Evropi, v tovarnah v Veliki Britaniji, Španiji in Rusiji. To zagotavlja naši ponudbi skladnost z merili Evropejcev tako glede sloga, kakovosti in zmogljivosti, kot tudi zanesljivosti. Vizija proizvodnje prihodnosti je vidna v štirih študijskih vozilih, ki ob naši vseobsežni ponudbi zagotavljajo najvišjo raven zaupanja v Nissan. Načrtujemo namreč, da bomo leta 2016 postali vodilna azijska družba v Evropi.«

Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper