Nissanovi ukrepi ob katastrofalnem potresu

Sreda, 23 Marec 2011
Glede na posledice potresa na Japonskem in v skladu z doslej izdanimi sporočili za javnost družbe Nissan Motor Co. bo o razvoju dogodkov in o vplivu na njegovo poslovaje javnost sprotno obveščal tudi Nissan Europe.



Zaposleni
  • Vsi zaposleni pri Nissanu, ki so bili na poslovni poti na Japonskem, so se vrnili domov; zadnji izmed njih so Japonsko zapustili 19. marca.
  • Potrjeno je, da so vsi tujci, ki delajo pri Nissanu na Japonskem, skupaj s člani družin na varnem. Nissan Europe je z njimi v nenehnem stiku. Trenutno so odpovedana vsa poslovna potovanja na Japonsko. Glede na to, da so nekatere države svojim državljanom svetovale, da zapustijo širše območje Tokia oziroma Japonsko, bo Nissan podprl sleherno odločitev zaposlenih iz Evrope, ne glede na to, ali se bodo odločili ostati ali oditi.
Pomoč območjem, prizadetim v potresu
  • Nissan Europe bo Japonski za pomoč prizadetemu področju poklonil milijon ameriških dolarjev v gotovini in blagu.
  • Ob milijonu dolarjev s strani Nissan Europe bo Nissan na globalni ravni v gotovini in blagu pomagati Japonski še s 3,75 milijona dolarjev. V pomoč so vštete regionalne korporativne pomoči, razne druge donacije in 50 vozil, namenjenih službam, ki delujejo na prizadetem območju na Japonskem.
Tovarne, proizvodnja
  • Vse tovarne Nissan Europe bodo do nadaljnjega delovale skladno z načrti.
  • Čeprav so v vseh tovarna na Japonskem, razen v tovarni motorjev v Iwaki, popravili objekte in stroje ter odpravili neposredne posledice potresa, je trenutno v fazi ponovne vzpostavitve še urejanje dostave sestavnih delov dobaviteljev.
  • Glede na to, da so popotresni sunki še sorazmerno močni na področju tovarne Iwaki, je pričakovati, da bo njeno popravilo in odpravljanje posledic potresa trajalo dlje kot v drugih tovarnah. V tovarni so že stekla dela za sanacijo posledic potresa. Zaposleni so vključeni v lokalne prostovoljne aktivnosti za odpravljanje širših posledic potresa.
Trenutni načrt delovanja tovarn so:
  • Oppama, Tochigi, Yokohama in Nissan Shatai niso delovale do 20. marca, razen del tovarne v Yokohami, ki je pričel z delom že 13. marca.
  • Delo v tovarnah v Kyushu in Nissan Shatai Kyushu je ponovno steklo 17. in 18. marca, vse dokler so bili na razpolago sestavni deli. O nadaljnjem delovanju tovarne se še odloča.
  • Od ponedeljka 21. marca je delovanje tovarn Oppama, Tochigi, Kyushu, Yokohama in Shatai, osredotočeno na izdelavo sestavnih in nadomestnih delov za tovarne izven Japonske, in sicer v obsegu, ki ga dovoljuje oskrba dobaviteljev. Ponoven zagon izdelave vozil je načrtovan 24. marca, odvisen pa je od zmožnosti dobave sestavnih delov.
  • Iz tovarn JATCO v Fujiu in Fujinomiyavi, kjer izdelujejo menjalnike, poročajo o delnem poškodovanju zgradb in proizvodnih zmogljivosti. Trenutno se ocenjuje nastala škoda. Tovarni začasno ne delujeta.
Oskrba z vozili in vpliv na izdelavo vozil v Evropi

Pri Nissan Europe ne pričakujejo nikakršnih kratkoročnih posledic na prodajo in razpoložljivost vozil:
  • zato, ker velike zmogljivosti izdelave vozil v Evropi pokrivajo približno 80 odstotkov prodaje,
  • ker so oskrba in zaloge vozil tolikšne, da se prodaja in predaja vozil kupcem lahko nadaljujeta brez omejitev v naslednjih šestih tednih,
  • ker so sestavni deli za nadaljevanje izdelave že na poti v Evropo.
Zaradi težav pri oskrbi in delovanju tovarn na Japonskem je pričakovati določen vpliv v srednjeročnem obdobju, a je trenutno še prezgodaj za oceno obsega tovrstnih negativnih vplivov.