Nisssan qashqai prejel pomembno nagrado za kakovost

Petek, 21 Januar 2011
Nissanov priljubljeni crossover z oceno kakovosti izziva uveljavljeno prestižna vozila. »Bolj zanesljiv kot BMW, bolj priljubljen kot Mercedes-Benz«, pravijo potrošniki in tako je nissan qashqai postal eden najbolj zaželenih avtomobilov v Nemčiji.



Obsežna raziskava nemškega avtomobilskega združenja ADAC je glede priljubljenosti postavila nissan qashqai na oder za zmagovalce, ob bok porscheju 911 in audiu A5. Sočasno je ugotovila, da je qashqai na tem izjemno zahtevnem in pomembnem trgu postal najbolj priljubljen tuj avtomobil. V poročilu se je nissan qashqai odrezal bolje kot BMW serije tri, porsche boxter, mercedes-benz SLK in še vrsto drugih. Še več, dosegel je izjemno oceno v dveh posebnih razvrstitvah; tako v pregledu zanesljivosti kot v pregledu zadovoljstva lastnikov. To mu je zagotovilo skupno tretje mesto. Med osem najbolje ocenjenih avtomobilov je edini nenemški.

Letno poročilo o kvarljivosti in zanesljivosti ADAC oz. »Gelber Engel« (Rumeni Angel) je nastalo s pomočjo statistične obdelave podatkov, pridobljenih na osnovi analiziranja več kot dveh milijonov okvar, ki so jih strokovnjaki združenja pridobili v enem letu. ADAC zajema v svoj pregled le do tri leta stare avtomobile, s čemer v kar največji možni meri izključi okvare zaradi nepravilnega vzdrževanja in drugih s tem povezanih težav. Hkrati vanj vključi le tiste avtomobile, ki dosegajo sorazmerno velik obseg prodaje, s čimer je dosežena povsem realna slika stanja. Priznanja za leto 2011 so bila podeljena na osnovi obdelave podatkov, ki so se nanašali na 150 različnih modelov. Izsledke raziskave je ADAC objavil v svoji reviji Motorwelt, ki se postavlja z več kot 19 milijoni bralcev. ADAC je namreč s 17,5-milijona članov drugi največji avtomobilski klub v svetovnem merilu.

»To pomembno priznanje zgovorno odkriva, zakaj je qashqai postal izjemna prodajna uspešnica v Evropi,« pravi Simon Thomas, podpredsednik Nissan Europe. »Je priznanje briljantnosti dizajna in zasnove ter izjemne kakovosti, ki je ena najbolj prepoznavnih značilnosti slehernega avtomobila, izdelanega v naši tovarni v Sunderlandu v Veliki Britaniji. Priznanje Gelber Angel je posebej merodajno merilo za kakovost novih in skorajda novih avtomobilov, kar ima še toliko večji pomen za qashqaia