Nova struktura organizacije in vodstva koncerna Volkswagen

Petek, 19 Januar 2007

Nadzorni svet družbe Volkswagen AG je na zadnji seji soglasno sprejel načrte prof. dr. Martina Winterkorna, predsednika uprave, glede prestrukturiranja uprave in vodilnih delovnih teles koncerna. Nadzorni svet je tako definiral usmeritve za še boljše sinergije v koncernu.  Dosedanji skupini znamk Volkswagen (Volkswagen, Škoda, Bentley in Bugatti) ter Audi (Audi, Seat in Lamborghini) se razpustita. .

Uprava koncerna
Wolfgang Bernhard, doktor političnih znanosti, predsednik uprave znamke Volkswagen in član uprave družbe Volkswagen AG, bo 31. januarja 2007 v okviru nove razdelitve pristojnosti znotraj koncerna Volkswagen sporazumno zapustil podjetje. Hkrati bo prof. dr. Martin Winterkorn prevzel vodenje uprave znamke Volkswagen v obliki personalne unije.

Na novo bo znotraj koncerna ustanovljen nov resor za raziskave in razvoj. Vodil ga bo prof. dr. Martin Winterkorn v obliki personalne unije.

Na ravni koncerna bo od 1. februarja 2007 dalje novi resor za proizvodnjo vodil prof. dr. Jochem Heizmann, ki je bil doslej za proizvodnjo odgovoren pri znamki Audi.

Tretji novi resor na ravni koncerna je prodaja. Zanj bo kadrovska odločitev sprejeta kasneje. Za volumen, promet in rezultate ostaja v celoti odgovorna vsaka znamka posebej.

Druge spremembe koncerna in znamk
Komunikacijske dejavnosti koncerna bo odslej vodil Stephan Grühsem, ki je kot novi član uprave koncerna s 1. februarjem 2007 imenovan za generalnega pooblaščenca družbe Volkswagen AG. Odnosi z vlagatelji koncerna in zunanji odnosi koncerna  bodo vključeni v komunikacijske dejavnosti koncerna. Stephan Grühsem je doslej vodil Oddelek za komunikacije pri družbi Audi AG. To nalogo bo do nadaljnjega opravljal v obliki personalne unije.

Dr. Ulrich Hackenberg bo s 1. februarjem 2007 prevzel mesto predstojnika Oddelka za razvoj znamke Volkswagen. Nasledil bo dr. Wolfganga Bernharda, ki je to funkcijo opravljal do sedaj. Dr. Ulrich Hackenberg je pri družbi  Audi AG delal kot vodja Oddelka za konceptualni razvoj, razvoj karoserije, elektroniko in elektriko.

Dr. Werner Neubauer, doslej generalni pooblaščenec družbe Volkswagen AG za področje komponent, bo s 1. februarjem 2007 postal predstojnik Oddelka za komponente znamke Volkswagen.

Ponudba družbe MAN
Nadzorni svet družbe Volkswagen AG je sklenil, da zavrne ponudbo družbe MAN za prevzem družbe Scania. Upravo je zadolžil, da si pri združevanju družb Scania in MAN prizadeva za mirno združitev.


Porsche Slovenija