Novi nissan leaf je v le dveh mescih nabral 10.000 naročil v Evropi

Sreda, 27 December 2017

Nissanov model Leaf je krepko najbolje prodajani električni avtomobil na svetu. Zaupanje kupcev in elektrifikaciji naklonjeni trendi pa se zrcalijo tudi v nepričakovano velikem povpraševanju po leafu druge generacije. Od začetka oktobra, ko so objavili uradne podatke in cene, je Nissan v Evropi prejel že preko 10.000 naročil.

Ko je bila leta 2010 v Evropi predstavljena prva generacija električnega avtomobila Nissan Leaf, je večina tekmecev dvomila v uspeh, saj so se osredotočali predvsem na izboljševanje motorja z notranjim zgorevanjem. Zdaj, 8 let pozneje, je Nissan vodilni ponudnik električnih avtomobilov in kupčevo razumevanje vozil na električni pogon ter želja po njih sta se spremenila – povpraševanje po električnih avtomobilih je petkrat večje kot leta 2012. Dandanes velika večina avtomobilskih znamk razvija svojo prvo generacijo električnih avtomobilov, Nissan pa je na podlagi izkušenj in povratnih informacij 83.000 voznikov leafa razvil že njegovo drugo generacijo.

Nissan je pred začetkom prodaje prvotnega leafa prejel le nekaj sto naročil, saj je bila takrat skeptičnost do električnih avtomobilov še velika. V drugi generaciji kaže povsem drugače - novi leaf je naletel na neverjetno zanimanje kupcev. V dveh mesecih so v različnih državah Evrope prejeli kar 10.000 naročil. To zanimanje bo predvidoma še pospešil prihod novega leafa v prodajne salone, februarja 2018. Posebej nenavadno je, da leafa doslej še ni bilo možno preizkusiti, niti ga še niso oglaševali, so pa svoj delež gotovo prispevale objave v medijih.

Proizvodnja novega leafa se je pred kratkim začela v proizvodnem obratu Nissan Europe, v angleškem Sunderlandu. Da bi zadostili visokemu povpraševanju potrošnikov so predvideno proizvodnjo že povečali. S približevanjem uradnega začetka prodaje postaja znan tudi celoten izbor modelov in uradne cene. Dobava novih leafov kupcem pa se bo začela februarja 2018. 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper