Novi nissan qashqai osvojil pet zvezdic EuroNCAP

Četrtek, 27 Februar 2014

Novi nissan qashqai je osvojil pet zvezdic na testih neodvisne organizacije EuroNCAP. Novi model, zdaj v prodaji po celi Evropi, je opremljen s številnimi novimi in inovativnimi varnostnimi sistemi, s pomočjo katerih je uspešno prestal vse strožje teste EuroNCAP in osvojil najvišjo oceno s petimi zvezdicami.

Pri preizkusih čelnih trkov je voznikov prostor v novem nissanu qashqaju ohranil svojo trdno strukturo. Potrjena je dobra zaščita v predelu kolen in stegen voznika in prednjega sopotnika. Zaščita na voznikovi strani je bila ocenjena z največjim številom točk zaradi dobre zaščite vseh delov telesa. Največje število točk je bilo dodeljeno tudi pri preizkusu bočnega trčenja, kjer se je prav tako izkazala dobra zaščita vseh delov telesa.

Novi qashqai se je izkazal tudi pri preizkusih zaščite otrok. Na podlagi ugotovitev na otroških lutkah, ki so bile uporabljene pri dinamičnih preizkusih, je qashqai osvojil največje število točk za zaščito 18-mesečnega otroka.

Ne smemo pa pozabiti tudi na sprednji odbijač vozila Qashqai, ki je osvojil največje število točk na področju zaščite nog pešcev, slabše pa za zaščito poskrbita A-stebrička.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper