Novi Nissanov evropski center

Petek, 27 Junij 2008

V švicarskem mestu Rolle v kantonu Vaud, ob jezeru Léman med Ženevo in Lausanne, je Nissan Motors Co. Ltd odprl nov evropski center, ki deluje v okviru odvisne družbe Nissan International SA.

Družba je zasnovana v slogu enovitega poslovnega centra, kjer so, prvič v Evropi, na enem mestu združene dejavnosti osrednje administracije, trženja, prodaje, izdelave in upravljanja preskrbovalne verige ter pravna in finančna služba. Center omogoča, da osebje z različnih področjih poslovanja deluje čimbolj usklajeno in tako poveča učinkovitost na posameznih področjih in Nissana v Evropi v celoti.

Nissan International in njegova nova poslovna stavba sta sočasno tudi evropski center premijske znamke Infiniti, ki bo postopoma, od oktobra dalje, vzpostavljala zastopniško in prodajno servisno mrežo na izbranih trgih v Evropi. V novem centru deluje 151 uslužbencev, večina iz dosedanje evropske pisarne Nissana v Trappesu, v Franciji.

V evropski skupini Nissanovih družb, Nissan European Groupe, deluje več kot 12.000 ljudi. Mednje sodijo strokovnjaki evropskega centra za oblikovanja, raziskave in razvoj, zaposleni v tovarnah, logistični podpori, prodaji in trženju. Leta 2007 je Nissan European Groupe prodal na 40 trgih v zahodni in vzhodni Evropi, vključno z Rusijo, 570.513 vozil. V tovarnah v Španiji in v Veliki Britaniji je izdelal 576.632 vozil.

Stavba novega evropskega centra Nissan dokazuje zavezanost družbe spoštljivemu odnosu do okolja, saj je z vseh strani odeta v steklo. Naravna svetloba zagotavlja delovnim mestom zračnost in ustvarjalno vzdušje. Ob tem je energijsko varčna, saj zmanjšuje potrebo po uporabi električne razsvetljave.

 

Nissan Slovenija

.