Passat variant TSI ecofuel dokazano čist

Sobota, 29 Avgust 2009

Passat variant TSI ecofuel je na testiranju ADAC EcoTest dobil najvišjo oceno pet zvezdic. ADAC EcoTest sodi med najstrožja testiranja avtomobilskih izpustov in porabe goriva.

Passat variant kot zelo družinsko in obenem izjemno popularno službeno vozilo ni le nadvse udoben in uporaben, temveč je v izvedbi TSI ecofuel tudi zelo ekološki. Ta passat, ki ga poganja zemeljski plin, prepriča z nizko emisijo CO2, ki znaša le 121 g/km ( s 7-stopenjskim menjalnikom DSG), obenem pa tudi z nizko porabo goriva. Na praktično zasnovanem testiranju ADAC EcoTest je poraba znašala samo 4,85 kg plina na 100 km. Na realističnih voznih ciklih so v ADAC-ovem tehničnem centru poleg tega – neodvisno od avtomobilskega razreda – preverili vsebnost škodljivih snovi, kot so ogljikov monoksid (CO), ogljikovodiki (HC), dušikovi oksidi (NOX) in trdni delci (PM). V kategoriji omejenih škodljivih snovi je passat variant TSI ecofuel dosegel maksimalnih 50 točk. Pri ADAC so – ob upoštevanju avtomobilskega razreda – ocenili tudi emisijo ogljikovega dioksida (CO2). Passat variant TSI ecofuel je prejel odlične ocene za stopnjo izpustov.

Passat variant TSI ecofuel ni le varčen in gospodaren, temveč tudi dinamičen. Za to skrbi njegov bivalentni 1,4-litrski motor TSI z močjo 110 kW (150 KM), ki ga poganjata zemeljski plin in bencin. Pri obeh vrstah goriva dosega motor odličen akcijski radij, ki presega 900 km. Vzporedno z naraščanjem števila vozil, ki za gorivo uporabljajo zemeljski plin, se širi tudi mreža ustreznih črpalk – samo v Nemčiji jih je zdaj že okrog 850.

Že v aprilu je bila s petimi zvezdicami ocenjena limuzinska izvedba passata TSI ecofuel, in sicer kot prvo vozilo nasploh, odkar so pred šestimi leti začeli izvajati testiranja ADAC EcoTest.

 

Porsche Slovenija