Paul Willcox – novi predsednik podjetja Nissan v Evropi

Sobota, 21 December 2013

Nissan je objavil informacijo, da je bil Paul Willcox izbran za predsednika podjetja Nissan za evropsko regijo. Njegovo imenovanje je del sprememb v višjem vodstvu in pri organizaciji podjetja, s katerimi bo Nissan še dodatno okrepil delovanje v Evropi in širše po celem svetu. Datum nastopa njegove funkcije bo objavljen v bližnji prihodnosti.

Willcox bo poročal Trevorju Mannu, odgovornemu za uspešnost podjetja Nissan po vsem svetu. Trevor Mann o imenovanju Willcoxa: »Njegovo imenovanje me je zelo razveselilo. Prepričan sem, da bo Paul s svojim globokim poznavanjem podjetja Nissan in izjemnimi sposobnostmi vodenja dosegel naše cilje uspešnosti v Evropi.«

Kdo je Paul Willcox?
Po uspešno opravljeni diplomi iz poslovnih in upravnih ved na Univerzi v Lancastru v Združenem kraljestvu, je bil Paul štiri leta zaposlen pri podjetju Peugeot GB. Leta 1992 se je pridružil podjetju Nissan GB, kjer je zasedal številne položaje v vodstvenem kadru za prodajo in marketing, med drugim je bil odgovoren za strateško načrtovanje podjetja, bil je izvršni vodja oddelka za strategijo marketinga in postavljanja cen ter vodja marketinga pri Nissanu v Veliki Britaniji. Leta 2005 je bil imenovan za podpredsednika oddelka za marketing pri Nissan Europe. Po treh letih se je vrnil k podjetju Nissan Motor Great Britain kot izvršni direktor. Leta 2011 je sprejel položaj podpredsednika oddelka za prodajo in marketing pri Nissan Europe, vendar pa je v iskanju novih izzivov zunaj podjetja Nissan delovno mesto septembra 2013 zapustil.
 

 Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper