Petrol in Volkswagen sta odprla novo hitro električno polnilnico

Sreda, 25 Januar 2017

Petrol in Volkswagen sta v uporabo predala novo hitro polnilnico za električna vozila, na bencinskem servisu na Celovški cesti v Ljubljani. S tem podjetji sledita aktualnim trendom in širita polnilno infrastrukturo v središčih mestih, kjer so potrebe uporabnikov trenutno največje.

Rok Vodnik, član uprave pri Petrola, in Marko Škriba, Direktor Volkswagen in VW Gospodarska vozila

Polnilnica na Celovški cesti je vključena v sodobni Petrolov center upravljanja, kar pomeni neprekinjen celodnevni nadzor in skrb za polnilnico in uporabnike. Hitra polnilnica električnemu avtomobilu, na primer Volkswagnu e-Golfu, omogoča polnjenje baterije do 80% v pičlih 30 minutah.

Polnjenje električnih vozil je z otvoritvijo nove lokacije v Ljubljani sedaj omogočeno na 43 lokacijah v Sloveniji. Svoje omrežje polnilnic za električna vozila je namreč Petrol pričel vzpostavljati že leta 2012, njihova mreža pa obsega 17 električnih polnilnic s 37 polnilnimi mesti. Obenem so v sklopu evropskega projekta v upravljanje prevzeli 26 hitrih polnilnic na avtocestnem križu Slovenije. V letu 2017 bodo uvedli spletno in mobilno aplikacijo, ki bo olajšala uporabo polnilnic, bogato ponudbo na področju elektromobilnosti pa nudijo tudi občinam in ostalim družbam.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper