Portugalska policija bo vozila električne nissane leafe

Sobota, 14 Julij 2012

Osem električnih nissanov leafov bo brez emisij patruljiralo po ulicah večjih portugalskih mest. Vozila bo uporabljala Policija za javno varnost (Polícia de Segurança Pública), leafi pa bodo ustrezno polepljeni in opremljeni z varnostnimi lučkami in sireno. Čeprav jih bodo uporabljali predvsem v okviru programa „Varne šole“, bodo sposobni opravljati tudi druge dolžnosti.


Električni nissan leaf bo patruljiral po mestnih središčih

Ponosni smo, da smo prva policija na svetu, ki bo v svojo floto vozil uvrstila električna vozila. Ta bodo del našega voznega parka, ki obsega 5000 vozil. Predvsem je njihov nakup pomemben kot mejnik, s katerim poudarjamo, da želimo zmanjševati onesnaževanje v centrih velikih mest,“ je komentiral načelnik in direktor portugalske policije za javno varnost.
 
Pri tem velja omeniti, da je Portugalska ena izmed vodilnih evropskih držav glede elektrifikacije voznega parka. Bila je ena prvih, ki je pričela vzpostavljati mrežo električnih polnilnic v svoja velika mesta in tudi prva, ki je pričela s prodajo električnega nissana leafa v Evropi, leta 2011.

Aleksander Praper