Prihaja novi nissan qashqai

Torek, 05 November 2013

Čeprav je Nissan qashqai še vedno prodajna uspešnica, s skupno preko dvema milijonoma prodanih vozil, si lahko v prihodnjem letu obetamo začetek prodaje njegovega naslednika – nove generacije. Nissan ga bo javnosti predstavil že te dni.

Novi qashqai naj bi postavil nove standarde v svojem segmentu crossoverjev. Nič čudnega, saj je to storil že ob lansiranju. Zato pri Nissanu pravijo, da bodo predstavili najbolj pomemben model v svoji novejši zgodovini. Zasnovali so ga povsem na novo – poleg privlačnega aerodinamičnega dizajna in praktične kabine obljubljajo določene tehnologije prvič vgrajene v tem segmentu. Prav tako bo novi qashqai naredil velik preskok pri zabavno-informacijskih sistemih in povezljivosti.

Qashqai je najbolj uspešen model znamke Nissan v Evropi. Proizvajajo ga v britanski tovarni Sunderland, ki zaposljuje 6100 ljudi. Pri Nissanu so tudi napovedali, da jih tokrat ne bo več presenetil naval kupcev, kot jih je ob predstavitvi prvega qashqaja, ko proizvodnja ni dohajala povpraševanja.


Aleksander Praper

Galerija