Prihodnji vikend je Beetle Sunshine Tour – največje srečanje beetlov

Sobota, 09 Avgust 2014

Prihodnji vikend se bo na plaži Travemünde, ob Baltiku, pričelo jubiljno deseto tridnevno srečanje Volkswagnovih modelov Beetle, imenovano 2014 Beetle Sunshine Tour. Največje tovrstno srečanje v Evropi naj bi pritegnilo okoli 400 beetlov (hroščev) vseh treh dosedanjih generacij in seveda njihovih lastnikov ter občudovalcev.

V želji, da bi ustvarili dovolj prostora za vse sodelujoče beetle, se bo tura 2014 Beetle Sunshine Tour letos prvič pričela na letališču v Lübecku. Jubilejno deseto srečanje bo potekalo v spremljavi žive glasbe, prisoten bo tudi “glas Nemčije” Ole 'Soul' Feddersen, ki bo skupaj z Nathalie Dorra and band zapel pesem o Beetlu - ustvarjeno posebej za Sunshine Tour. Živo glasbo bodo izvajali tudi Urban Beach band in Projekt Caramba and DJ.

Na tokratnem srečanju je napovedanih okoli 400 beetlov in 4000 gostov – lastnikov in obiskovalcev. Izmed nabora beetlov, ki tvorijo šest desetletij zgodovine tega modela, bodo na privatni zabavi ljubiteljev izbrali ‘najlepšega beetla plaže’. Pri tem bo ključna originalna tematika beetle – pa naj bo to Glamour Beetle, Rock’n’Roll Beetle ali Beach Beetle. Izbira tematke je prepuščena lastnikom, pomembno je le, da se čim bolj originalno izrazijo.

Volkswagen, ki je uradni partner srečanja od leta 2005, bo priisoten tudi tokrat s paleto posebnih vozil. Med drugim bodo pripeljali model Beetle Dune, konceptno izvedbo Cross in nedavno predstavljeno izvedbo Beetle Cabrio Karmann. Gotovo bo za obiskovalce zelo zanimiv štirikolesno gnani in 544 KM močni dirkalnik GRC Rallycross Beetle, ki 100 km/h doseže v le 2,1 sekunde! Volkswagen ga je skupaj z Andretti Autosport razvil za prvenstvo American GRC, kjer bo prvič nastopil 19. septembra.

Več informacij na: www.beetle-sunshinetour.de


Aleksander Praper