Prodaja Nissana v Evropi v avgustu 2011

Sobota, 17 September 2011

Nissan je objavil podatek o 25-odstotnem povečanju prodaje v primerjavi z avgustom 2010. Z zelo dobro prodajo v avgustu, v katerem je prodal 40.569 avtomobilov, nadaljuje Nissan izboljševanje mesečnih prodajnih dosežkov v letošnjem letu. Tako je povečanje obsega prodaje večine avtomobilov botrovalo 3,6-odstotnem tržnem deležu Nissana v Evropi.



Največje povpraševanje je po lokalno izdelanih vozilih, kot sta crossover Qashqai in mini MPV Note, oba izdelujejo v Sunderlandu v Veliki Britaniji, ter pickupu Navara in malemu dostavniku NV200, izdelanih v Barceloni.

Rusija, na trgu katere Nissan proda največ avtomobilov, ohranja ključno vlogo. V avgustu je tam Nissan prodal 11.298 vozil in tako ohranil vodilno mesto med japonskimi znamkami.

Guillaume Cartier, podpredsednik Nissana za prodajne operacije v Evropi pravi: »Avgust je tradicionalno mesec, v katerem se prodaja umiri. Vendar Nissanova izjemna ponudba vozil neprekinjeno vabi kupce v prodajne salone, s čimer se naročila nenehno krepijo. Uspeh Nissanovih crossoverjev Murana, Qashqaia in Jukea veča našo prodajo v Evropi, tako da z dobrimi obeti pričakujemo konec meseca začetek prodaje Micre DIG-S

Nissan v Evropi

Nissan je v Evropi najmočneje zastopana neevropska znamka, saj zaposluje 12.500 ljudi, ki delujejo na področju dizajna, raziskovalno-razvojne dejavnosti, proizvodnje, logistike, prodaje in marketinga. Lani je Nissan v tovarnah v Veliki Britaniji, Španiji in Rusiji izdelal več kot 528.000 vozil, med katera sodijo majhni MPV-ji, večkrat nagrajeni crossoverji, SUV-ji in gospodarska vozila. Danes ponuja Nissan v Evropi 24 različnih vozil in je v položaju, da postane vodilni med japonskimi znamkami v Evropi.