Prvi golf sportsvan zapeljal s tekočega traku v Wolfsburgu

Petek, 07 Februar 2014

Potem, ko smo v septembru na salonu v Frankfurtu videli koncept Golf Sportvan, je Volkswagen ta model že pripravil do serijske zrelosti. V Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu je včeraj z montažne linije zapeljal prvi model, na trg pa bo vstopil letos spomladi. Za tretjo karoserijsko izpeljanko golfa bo na voljo šest novih, varčnih motorjev. Cene za golf sportsvan se začnejo pri 19.625 evrih.

Golf sportsvan je poleg klasičnega golfa in karavanskega golfa varianta tretja karoserijska izpeljanka iz modelske serije Golf VII. Sportsvan, ki bo nasledil dosedanji model Golf Plus, se uvršča med bolj skladne nove kompaktne enoprostorce. Ob pričetku prodaje bo za golf sportsvan na voljo šest novih motorjev (štirje TSI in dva TDI). Vsi so serijsko opremljeni s sistemom start-stop in vsi že izpolnjujejo izpušni standard Euro 6. Poraba goriva je do 19 odstotkov manjša kot pri predhodniku.

Direktor tovarne Siegfried Fiebig je ob premieri povedal: "Volkswagnova tovarna v Wolfsburgu že skoraj 40 let kupcem širom po svetu dobavlja golfa na najvišji kakovostni ravni. Z novim sportsvanom zdaj nadaljujemo to zgodbo o uspehu."


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper