Rainer Zietlow napada rekord - od Dakarja do Moskve v manj kot štirih dneh

Ponedeljek, 24 April 2017

Ekipa Rainerja Zietlowa osvaja nov svetovni rekord – 8.000 kilometrov dolgo pot med Dakarjem in Moskvo želijo premagati v manj kot štirih dneh. Ta ekstremen cilj nameravajo doseči s pomočjo najnovejših Goodyearovih pnevmatik Wrangler All-Terrain Adventure.

V soboto, 22. aprila, se je ekipa Rainerja Zietlowa v volkswagen amaroku, opremljenim z nedavno predstavljenimi pnevmatikami Wrangler All-Terrain Adventure, odpravila na lov za novim svetovnim rekordom. Pot jih bo vodila od Dakarja do Moskve, pri tem pa nameravajo 8.000-kilometrsko razdaljo premagati v manj kot štirih dneh.

Zietlow, ki je osvojil že pet svetovnih rekordov na velike razdalje, bo ob tokratnem podvigu prečkal deset držav: Senegal, Mavretanijo, Maroko, Španijo, Francijo, Nemčijo, Poljsko, Litvo, Latvijo in Rusijo. Na poti bo s trajektom Tanger-Tarifa prečkal tudi Sredozemsko morje. Tako kot pri preteklih izzivih bo ekipa ponovno za vsak prevožen kilometer donirala 20 centov za 'SOS vas' v Senegalu.

Zaradi zahtevnosti cestne in terenske vožnje je Rainer Zietlow za svoje potovanje izbral nove Goodyearove pnevmatike Wrangler All-Terrain Adventure, saj nej bi bile glede na teste, ki jih je izvedla DEKRA, v povprečju za 37 odstotkov zmogljivejše z vidika kilometraže v primerjavi z ostalimi testiranimi pnevmatikami. Pnevmatike bodo morale na težavnih cestah dokazati svojo trpežnost in oprijem, ki bo pomembno vlogo igral predvsem v peščeni puščavi sahelske regije.

Goodyear in Rainer Zietlow spektakularne svetovne rekorde skupaj osvajata že tri leta; leta 2014 sta postavila rekord v vožnji med Norveško in Južno Afriko ter ga v letu 2015 še izboljšala, lansko leto pa sta skupaj dosegla rekord v vožnji med Rusijo in Portugalsko.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

Video: