Rumeni angel 2014: kar tri prva mesta za Volkswagen

Sobota, 18 Januar 2014

Nemški avto­mobilski klub ADAC je v Münchnu podelil nagrade "rumeni angel" za leto 2014. Volkswagen je bil v treh kate­gorijah izbran za najboljšega: Golf je osvojil naslov "najbolj priljubljeni avto v Nemčiji". Model e-up! je prejel ugledno ADAC-jevo nagrado v kategoriji "eko avto", Sharan pa je bil izbran za "najboljši družinski avto".

Prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG, je bil navdušen, ker je bil golf z veliko prednostjo izbran za "najbolj priljublje­ni avto v Nemčiji": "Golf je že več desetletij daleč najbolje prodajani avto v Nemčiji, kar potrjujejo tudi statistike o registracijah. Aktualni golf je s sku­p­no 26 nagradami tudi med strokovnjaki nesporno številka 1. Priznanje za "najbolj priljubljeni avto v Nemčiji" znova potrjuje, da golf je in ostaja Das Auto."

"Najbolj priljubljeni avto v Nemčiji" so izbirali bralci z glasovanjem. Okrog 19 milijonov bralcev revije ADAC Motorwelt in obiskovalcev ADAC-jevega spletnega portala je bilo povabljenih, da med novimi modeli preteklega leta izberejo svoje favorite. Aktualni izbor potrjujejo tudi podatki o registra­ci­jah Zveznega urada za motorna vozila za leto 2013, iz katerih je razvid­no, da je golf z več kot 244.000 novimi registracijami prvak na ravni vseh razredov.

Golf je tudi najpriljubljenejši in najuspešnejši avto v Evropi. Poleg njega ni nobeno drugo vozilo že tako dolgo številka 1: golf je namreč že deset let neprekinjeno na vrhu seznama najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi. V Nemčiji pa je vodilni na trgu že kar 38 let. Golf je tudi »redni prejemnik« priznanih nagrad, kot so "avto leta", "svetovni avto leta", "zlati volan" … Celo na Japonskem je bil kot prvi tuji avto izbran za "avto leta".

Znamka Volkswagen je osvojila rumenega angela tudi v kategoriji "eko avto": po obsežnem eko testu, ki ga je izvedel ADAC, je električni e-up! osvojil naslov najbolj ekološkega avtomobila, saj v povprečju porabi 11,7 kWh električne energije na 100 km. S tem naj bi stroški vožnje znašali okoli tri evre na 100 kilometrov, zato je e-up! svetovni prvak v učinkovitosti.

Volkswagen sharan je na ADAC-jevem testu prepričal v kategoriji družinskih avto­mobilov in osvojil "rumenega angela 2014" v kategoriji "družinski avto". Med drugim so pohvalili njegov ogromni prtljažnik, široka drsna vrata in izjemno variabilnost s petimi ali sedmimi sedeži.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper