Sanyo in Volkswagen sodelujeta pri hibridnih vozilih prihodnosti

Ponedeljek, 23 Junij 2008

Družbi Sanyo in skupina Volkswagen sta se povezali pri razvoju litij-ionskih baterij naslednje generacije, ki bodo poganjala hibridna električna vozila (HEV). .

Sodelovanje korporacij Sanyo ter skupine Volkswagen se je začelo že z razvojem prejšnjih generacij NiMH-baterij za uporabo v vozilih in se logično nadaljuje še danes. Inženirji se osredotočajo predvsem na razvoj izdelkov, ki bodo kar se da prijazni do okolja in bodo premogli visoke kapacitete za shranjevanje energije. Obstoječim rešitvam, temelječim na tehnologiji baterij NiMH, se pridružuje še nova smernica razvoja, ki temelji na tehnologiji Li-ion.

Sanyo se aktivno odziva na naraščajoče cene goriv ter velik pritisk na okolje, zato veliko vlaga v razvoj visokozmogljivih baterij za uporabo v okolju prijaznejših hibridnih električnih vozilih. Sanyo sicer sodeluje tudi z drugimi proizvajalci avtomobilov, ki v nekaterih svojih modelih uporabljajo elektromotorje. Baterije za hibridna električna vozila namreč dobavljajo še Fordu ter Hondi.

 

Porsche Slovenija