Sedem zmag in naslov prvaka za nissan GT-R

Torek, 25 November 2008

Drugi konec tedna v novembru je na dirkališču Fuji Speedway Nissan zaključil izjemno uspešno tekmovalno sezono z novim dirkalnikom Nissan GT-R, s katerim je zabeležil sedem zmag na devetih preizkušnjah prvenstva Super GT 2008.

Prvaka letošnje sezone tekmovanja Super GT sta postala Satoshi Motoyama in Benoit Treluyer z dirkalnikom Xanavi Nismo GT-R, poimenovanega po poglavitnima pokroviteljema moštva. Na izjemno napeti zadnji preizkušnji prvenstva, katere začetek je potekal v dežju, je po 66 krogih slavila posadka Tsugio Matsuda in Sebastien Philippe, z dirkalnikom Calsonic Impul GT-R, ki se je izjemno pretkano in pogumno podala na progo s pnevmatikami za suh asfalt in tako pridobila v spremenljivih vremenskih razmerah odločilno prednost. Motoyama in Treluyer sta dirko končala kot deveta, kar je bilo dovolj, da sta s Xanavi Nismo GT-R, s štirimi točkami naskoka, slavila v prvenstvu.

Po osvojitvi naslova prvaka je Satoshi Motoyama dejal: »V prvem tekmovalnem letu novega GT-R smo dosegli tri zmage in naslov prvaka med vozniki, kar je izjemen dosežek. Hvala vsem, ki ste naju podpirali in verjeli v naju skozi sezono!«

»Izpolnitev obljube, da bomo zmagali v prvenstvu, predstavlja za nas veliko olajšanje. Tako na zadnji dirki kot v celotni sezoni smo delovali izjemno,« je zmagoslavje komentiral direktor Nissanovega moštva Nismo, Yoshitaka Iijima.

 

Nissan Slovenija

.