Šestkratno zlato za avtomobilske znamke Volkswagnovega koncerna

Četrtek, 17 Maj 2007

Na podelitvi priznanj "službeni avtomobili leta 2007", ki jo organizirata nemška specializirana revija Firmenauto in združenje Dekra, je bilo najuspešnejše podjetje kon­cern Volkswagen z osvojenimi šestimi prvimi mesti. . Pri skupnem ocenjevanju in pri ocenjevanju uvoženih vozil so najboljše modele za vozne parke ovrednotili v skupno devetih kategorijah. Koncern Volkswagen je s svojimi znamkami Volkswagen, Audi, Seat, Škoda in Volkswagen Gospodarska vozila poleg šestih prvih mest osvojil še štiri druga in štiri tretja mesta.

Pred svečano podelitvijo priznanj v Bad Göggingu je več kot 150 vodij voznih parkov dva dneva preiz­kušalo 70 različnih modelov vozil. Pri tem so na več kot 1.900 testnih vožnjah prevozili okrog 50.000 testnih kilometrov. V razredu kompaktnih vozil so ti testni vozniki na prvo mesto postavili novi Golf Variant, v kategoriji alternativnih pogonov pa so izbrali model Touran Eco Fuel. Pri terenskih vozilih in v zgornjem razredu sta zmagala Audijeva modela Q7 oz. A8. Škoda je žirijo prepričala v razredu malih vozil in enoprostorcev z modeloma Fabia oz. Roomster. Škodi Fabii je celo uspelo doseči prvo mesto tako v skupni oceni kot tudi v kategoriji uvoženih vozil.

"Pri ocenjevanju je bila poleg voznih lastnosti in udobja upoštevana predvsem gospodarnost. Koncern­ske znamke so s tem rezultatom učinkovito ponazorile izjemni položaj, ki ga v poslovanju z velikimi kupci zavzemajo naši proizvodi," je dejal dr. Stefan Brungs, vodja mednarodnega poslovanja z velikimi kupci pri Volkswagnu (Volkswagen Group Fleet International)

 

Porsche Slovenija