Slovenca med najboljšimi prodajalci in serviserji volkswagnov na svetu

Torek, 04 Junij 2013

Pod sloganom "One brand, one team, one challenge" (Ena znamka, ena ekipa, en izziv) je pretekli teden potekal finale 1. svetovnega prvenstva v prodajnih in servisnih spretnostih znamke Volkswagen (Retail Qualification World Championship, RQWC). Finala se je udeležilo približno 300 tekmovalcev iz skupaj 80 držav. Slovenska ekipa dosegla odličen uspeh!


Zgoraj: Sašo Mars, prodajalec nadomestnih delov in dopolnilne opreme iz podjetja Malgaj Trbovlje; Tomaž Paulus, servisni svetovalec iz podjetja Avtoservis Paulus Škofja Loka. Spodaj: Damijan Plut, prodajalec vozil iz podjetja AC Kondor iz Ljubljane, Matjaž Macuh, servisni tehnik iz podjetja A2S v Celju

"Pri Volkswagnu se trudimo, da bi navdušili naše stranke po vsem svetu – z odličnimi avtomobili in vrhunskimi storitvami. Kajti zadovoljne stranke so temelj, na katerem gradimo svojo strategijo – do leta 2018 postati največji volumenski avtomobilski proizvajalec na svetu. Naše svetovno prvenstvo je korak bliže k temu cilju," je dejal Christian Klingler, član uprave za področje prodaje in marketinga v koncernu Volkswagen in pri znamki Volkswagen Osebna vozila na podelitvi priznanj. Volkswagen je že petič organiziral mednarodno tekmovanje sodelavcev v svoji prodajni in servisni mreži. Namen tekmovanja je sistematično izboljševanje kakovosti prodajnih in servisnih storitev na vseh trgih in s tem povečevanje zadovoljstva strank.

V ekipni razvrstitvi se je zmage veselila Avstrija pred Dansko in Belorusijo. Med prodajalci vozil je zmagal Bernhard Rudolf iz Avstrije, med servisnimi svetovalci Martin Kadner iz Češke republike, med servisnimi tehniki pa Kosuke Endo z Japonske. Med prodajalci nadomestnih delov in dopolnilne opreme je bil najboljši Oliver Bayer iz Nemčije.


Podelitev priznanj najboljšim trem prodajalcem novih vozil Volkswagen: Damijan Plut - drugi z desne

Slovensko Volkswagnovo organizacijo je na finalu zastopala 4-članska ekipa v sestavi:

  • Matjaž Macuh, servisni tehnik iz podjetja A2S v Celju,
  • Tomaž Paulus, servisni svetovalec iz podjetja Avtoservis Paulus Škofja Loka,
  • Damijan Plut, prodajalec vozil iz podjetja AC Kondor iz Ljubljane,
  • Sašo Mars, prodajalec nadomestnih delov in dopolnilne opreme iz podjetja Malgaj Trbovlje.

Slovenski tekmovalci so svoje delo opravili z odliko, saj je Damijan Plut iz AC Kondorja zasedel 3. mesto med Volkswagnovimi prodajalci vozil na svetu, ter 3. mesto med Volkswagnovimi prodajalci vozil v Evropi, Matjaž Macuh iz A2S pa v kategoriji servisni tehniki 3. mesto v Evropi.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper