Temeljite spremembe vodstev znamk Skupine Volkswagen

Ponedeljek, 04 Junij 2012

Prof. Dr. Winterkorn je na izrednem sestanku spremembe v vodstveni strukturi upravičil s potrebo po novem zagonu, za doseganje ambicioznega cilja, ki ga opredeljujejo v Strategiji 2018. Zato so zamenjali številne pozicije v vodstvu med posameznimi znamkami kakor tudi v sami upravi koncerna. Med drugim vodjo marketinga in predsednika Bugattija ter izvršnega direktortja Bentleya.



Podobno kot številne druge znamke je Skupina Volkswagen letošnje leto izbrala za primeren čas za spremembe v managementu in strukturi podjetja. V zadnjih nekaj letih je namreč podjetje postalo bolj usmerjeno na trge izven Evrope in temu primerno so potrebne spremembe, ki sovpadajo s potrebami po reorganizaciji zaradi težkih tržnih razmer v Evropi.

Kako nedvomno pomembna je Kitajska, priča tudi dejstvo, da so postavili novo funkcijo znotraj upravnega odbora, namenjeno temu trgu. Znamke, ki sodijo v okrilje Skupine Volkswagen so namreč lani an Kitajskem prodale kar 2,3 milijona vozil ter dosegle operativni dobiček 2,6 milijarde evrov. Med najbolj pomembnimi zamenjavami izpostavljamo:

-    Dr. Wolfgang Schreiber je postal predsednik in izvršni direktor znamke Bentley ter predsednik Bugattija. S tem je zamenjal Wolfganga Dürheimerja, ki je postal član upravnega odbora Audija, odgovoren za tehnični razvoj.
-    Luca de Meo, vodja marketinga Skupine Volkswagen, je postal član upravnega odbora Audija za prodajo in marketing. Novi vodja marketinga Skupine Volkswagen in Volkswagen osebna vozila je postal Jürgen Stackmann

Te in še druge zamenjave bodo postale veljavne 1. septembra 2012.

Aleksander Praper