TÜV 2013 – polo zmagal med 2-3 leta starimi vozili

Torek, 11 December 2012

Volkswagen polo je zmagovalec poročila organizacije TÜV za leto 2013. V kategoriji "od dve do tri leta stari avtomobili" je bilo pri tem modelu ugotovljenih najmanj pomanjkljivosti. Rezultat temelji na ugotovitvah, ki so jih v organizaciji TÜV zbrali pri tehničnih pregledih vozil v zadnjih 12 mesecih. Priznanje bodo polu uradno podelili 19. februarja 2013 na prireditvi v Berlinu.


Prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG: "Odličen rezultat, ki ga je polo dosegel v poročilu TÜV 2013, je dokaz vodilne vloge znamke Volkswagen tudi v razredu kompaktnih vozil. Polova zmaga nedvoumno sporoča, da kakovost za nas ni stvar avtomobilskega razreda."

Polo sodi med najuspešnejše male avtomobile na svetu. Od leta 1975 je bilo izdelanih več kot 13 milijonov vozil. Samo v Nemčiji se je zanj odločilo več kot 3 milijone kupcev. Prvo mesto v aktualnem poročilu TÜV je še en v nizu laskavih naslovov, ki jih je osvojil Polo: Zlati volan, Avto leta, Svetovni avto leta, Zeleni svetovni avto leta, oblikovalska nagrada Rdeča pika, najboljše ocene na evropskih in japonskih poskusnih trčenjih NCAP ter okoljska nagrada ACV mobil za polo bluemotion.

Polo je bil poleg tega prvi Volkswagnov model z oznako BlueMotion: ta izjemno varčna različica je bila premierno predstavljena leta 2006.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper