Uprava koncerna Volkswagen in delavski svet sta se dogovorila za skupne korake

Četrtek, 12 November 2015

Predsednik uprave družbe Volkswagen AG, Matthias Müller, in predsednik delavskega sveta koncerna Volkswagen, Bernd Osterloh, sta se v ponedeljek dogovorila o nadaljnjih investicijskih načrtih in predvideni izrabi kapacitet. Zaradi goljufije pri emisijah motorjev se koncern Volkswagen sooča s krizo ugleda in več milijarnimi stroški, ki bodo seveda pomenili tudi varčevanje. V naslednjih desetih dnevih se bo odvila vrsta pogovorov med upravo in predstavniki delavcev, da bi se našla skupna pot za prihodnost podjetja.

Müller ugotavlja: "V sedanji, težki situaciji moramo sprejeti skupne odločitve, ključnega pomena pa pri tem ni le gospodarnost, pač pa tudi zaposleni. V tem pogledu se mi zdijo zelo pomembni mnenje in izkušnje naših delavskih svetov. Naloga je zaradi spremenjenih okvirnih pogojev seveda zahtevna. Naša prioriteta bodo prihodnji produkti in tehnologije. Na ta način lahko v največji meri prispevamo k prihodnjemu uspehu podjetja ter k zanesljivemu ohranjanju delovnih mest – glede tega sem povsem enakega mnenja kot Bernd Osterloh."

Osterloh: "Matthias Müller bo osebno poskrbel za sodelovanje med upravo in delavskim svetom. To je pomembno sporočilo za zaposlene. Skupaj z njim stopamo na pot v prihodnost, saj ga vidimo kot partnerja, na katerega se lahko zanesemo. Želimo si, da bi skupaj sprejeli odločitve v dobro podjetja, delničarjev in zaposlenih. Pri tem se soočamo z izjemno velikimi izzivi, toda zaposleni stojijo za podjetjem, če se nam bo le uspelo dogovoriti za načrte, ki bodo uravnoteženo združili investicije, varčevalne ukrepe in prihodnje projekte. Za to sva z Matthiasom Müllerjem med najinimi pogovori že postavila prave temelje."
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper