Ustanovitelj The Scorpions testiral VW amaroka

Sobota, 02 Januar 2010

Karavano Volkswagen gospodarska vozila, kijebila udeležena na rallyu Pariz-Dakar, je v mestu Antofagasta, v Čilu, obiskal nemški glasbenik Rudolf Schenker, ustanovitelj rock skupine The Scorpions.

Namen obiska je bila testna vožnja novega Volkswagnovega pick-upa, Amaroka. »To je preprosto rock'n roll«, je izjavil Schenker, ob presenečenju, da amarok na 100 kilometrov porabi le 7,8 litra goriva. »To je zame avantura. Vedno me je zanimal rallye Dakar, a nikoli se ga nisem udeležil«, je nadaljeval. Schenker je z amarokom med 10. in 12. januarjem prevozil 1500 kilometrov do mesta Santiago de Chile.

Dr. Wolfgang Schreiber, član upravnega odbora Volkswagen komercialna vozila, je komentiral: » Polovico rallya smo z amarokom že prevozili, torej je »preizkušen na Dakarju«, kar pa je le dodatek osmim milijonom testnih kilometrov, kolikor so jih opravili na preizkušanjih vozila.

The Scorpions so svetovno najbolj uspešna nemška glasbena skupina. Njihov hit »Winds of change« je bil na vrhu lestvic v enajstih državah, na začetku devetdesetih. Njihove svetovne turneje so jih popeljale že v preko 80 držav. Močno bazo občudovalcev imajo v Južni Ameriki, Aziji in Vzhodni Evropi. Na začetku letošnjega leta so za življenjsko delo prejeli nagrado Echo.