V letu 2015 je družina Golf presegla milijon prodanih vozil

Četrtek, 07 Januar 2016

Golf je v letu 2015 ostal najuspešnejši model osebnih vozil znamke Volkswagen. V letu 2015 se je po celem svetu prodalo več kot milijon različnih karoserijskih izvedb iz Golfove družine. Prodaja končnim kupcem v svetovnem merilu se je v primerjavi s prejšnjim letom povečala za več kot 44 odstotkov. S tem je golfova družina zasedla prvo mesto po številu registriranih vozil v Evropi.

Zgodovina uspehov modelov iz Golfove družine se je pričela pisati že pred 41 leti z Golfom I. Od takrat je bilo izdelanih več kot 30 milijonov vozil v sedmih generacijah. Golf je prisoten na vseh petih kontinentih, v več kot 120 državah in predstavlja premišljeno zasnovan model, ki je uspel osvojiti srca milijonov voznikov s svojo preprosto uporabnostjo, sodobno mehaniko, dobrimi voznimi lastnostmi in nevpadljivim videzom – ne glede na to, ali gre za klasični golf, golf variant ali golf cabriolet.

Golfovo družino je pred leti razširil še model Golf Plus, ki se oblikovno oddaljuje od ostalih golfov, a zapolnjuje vrzel med golfom in touranom. Nasledil ga je golf sportsvan, ki je še bolj poudarjeno enoprostiorski in oblikovno še bolj odstopajoč od ostalih golfov. Ravno golf sportsvan pa se je v preteklem letu izkazal za zelo uspešnega, saj je prodaja v prvem polnem letu prodaje povečala za preko 44 odstotkov.

V aktualno Golfovo družino spadajo tudi športni modeli: poleg ikon Golfa GTI in Golfa GTD sodi zraven od preteklega leta še vtični hibrid Golf GTE.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper