V Parizu in Londonu bo električni nissan leaf rent-a-car vozilo

Sreda, 15 Februar 2012

Avtomobilski proizvajalec Nissan in rent-a-car podjetje Euopcar, ki je prisotno v 150 državah, sta oznanila, da bo preko Europcar (od februarja dalje) možno električnega nissana leafa najeti v dveh najbolj prometno zapolnjenih mestih v Evropi – v Londonu in Parizu.


Čeprav je električni Nissan leaf enako enostaven za upravljanje kot navadni avtomobili, bo vsak, ki bo najel leafa, ob osebni predaji vozila doživel njegovo predstavitev. Nissanu se zdi možnost najema leafa odlična rešitev za prepričevanje nejevernih kupcev, ki bodo tako lahko preizkusili vsakodnevno uporabnost električnega avtomobila. Nissan leaf je namreč homologiran za doseganje do 175 km z enim polnjenjem baterij, kar je dovolj za večino ljudi, ki delajo in/ali živijo v velikih mestih. Vozila bodo za najemnike ugodnejša, saj bodo brezplačno napolnjena in tudi med samo uporabo bodo polnjenja predstavljala zmanjšan strošek.

Trenutno je možnost najema predvidena za naslednje tri mesece. V tem času bo Europcar vsakega najemnika zaprosil za reševanje ankete, ki bo podala vpogled v voznikovo dojemanje izkušnje vožnje električnega vozila. Na podlagi odzivov bosta Nissan in Europcar določila tudi parametre nadaljnjega sodelovanja, ki bi lahko tovrstne najeme električnih vozil razširilo tudi v druga mesta. Tako Nissan kot Europcar sta že podpisala sporazum o sodelovanju, po katerem naj bi skupaj promovirala okolju prijazno mobilnost.

Aleksander Praper