Vodstvo znamke Volkswagen sprejelo prihodnje usmeritve

Sreda, 14 Oktober 2015

Nova uprava znamke Volkswagen je sprejela odločitve o prihodnjih usmeritvah: novo usmeritev dizelske strategije z najsodobnejšimi tehnologijami, razvoj standardiziranega koncepta elektrifikacije za osebna in lahka dostavna vozila ter nov pristop do naslednje generacije phaetona. Obseg naložb bodo zmanjšali za približno eno milijardo evrov letno, program za večjo učinkovitost pa bodo še bolj pospešili.

Predsednik uprave znamke, dr. Herbert Diess, je poudaril: "Znamka Volkswagen se na novo sestavlja za prihodnost. Postajamo učinkovitejši, začrtali smo novo smer razvoja produktne palete in temeljnih tehnologij, s pospešenim programom za večjo učinkovitost pa bomo ustvarili več manevrskega prostora za tehnologije prihodnosti."
 

Nova usmeritev dizelske strategije

Za evropske in severnoameriške trge se pri dizelskih agregatih čim prej izvede popoln prehod na tehnologijo SCR in AdBlue. V dizelska vozila se bodo vgrajevali samo še ekološko najboljši izpušni sistemi.
 

Sistematično nadaljevanje razvoja prečnega modularnega sistema

Preizkušeno modularno prečno platformo MQB, za katerim na ravni koncerna stoji znamka Volkswagen Osebna vozila, bodo razvijali naprej. V središču bodo priključni hibridi s še večjim dosegom, veliko­serijski električni avtomobili z akcijskim radijem do 300 kilometrov, 48-voltno električno omrežje (pasivni hibrid) ter čedalje bolj učinkoviti dizelski, bencinski in motorji na zemeljski plin.

Določili bodo nov standard za povezljivost vozil in asistenčne sisteme.
 

Modularni sistem za električna vozila

Na osnovi izkušenj z obstoječo zasnovo vozil bodo razvili električno modularno platformo (MEB) za segment kompaktnih vozil. Ta bo v enaki meri ustrezala več znamkam ter osebnim in lahkim gospodarskim vozilom. Tako bodo izkoriščene sinergije tudi za druge koncernske projekte električnih avtomobilov. Ta standardni sistem bo zasnovan za vse oblike nadgradenj in vse tipe vozil, omogočal bo emocionalne avtomobilske koncepte in električni doseg od 250 do 500 kilometrov.
 

Novega phaetona bo poganjala elektrika

Volkswagen phaeton je že od prve generacije sinonim za tehnološko naprednost in visoke standarde znamke Volkswagen. Tudi prihodnja generacija bo usmerjala razvoj znamke v naslednjem desetletju. Temu primerno bodo razvili popolnoma električni pogon, primeren za dolge relacije, novo generacijo povezljivosti in asistenčnih sistemov ter emocionalen dizajn.


 

Pospešen program za večjo učinkovitost

Dr. Herbert Diess: "Zelo dobro se zavedamo, da bomo te inovacije za prihodnost znamke Volkswagen lahko uspešno razvili samo, če bomo z uspehom realizirali naš program za večjo učinkovitost in novo usmeritev produktne palete. Teh nalog se bom s sodelavci iz uprave in vsemi zaposlenimi lotil s polno močjo. Pri Volkswagnu smo tudi v težkih časih vedno dokazali, da se pri delu osredotočamo na prihodnost. Zato smo zdaj začrtali novo smer."
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper