Volkswagen 18. Ljubljanski maraton

Torek, 15 Oktober 2013

Podjetje Porsche Slovenija z avtomobilsko znamko Volkswagen že vrsto let podpira Ljubljanski maraton, največji praznik teka v Sloveniji. Letos je Volkswagen sodelovanje še okrepil in postal za več let generalni sponzor maratona, ki se sedaj imenuje Volkswagen Ljubljanski maraton.


                           
»Z veseljem podpiramo organizacijo množičnih dogodkov kot je Ljubljanski maraton in s tem sporočamo naše prizadevanje in skrb za čisto okolje in zdravje ljudi,« je povedal Marko Škriba, direktor znamke Volkswagen pri Porsche Slovenija. »Na to smo zelo ponosni in veseli nas, da lahko svojo vizijo delimo na športnih dogodkih, kjer ljudje izžarevajo pozitivno energijo in z dobro voljo širijo prizadevanje za našo lepšo skupno prihodnost.  Na maratonu bomo, tako kot že lansko leto, omogočili tekačem, da delijo svoj video oz. trenutek prečkanja ciljne črte, s svojimi najbližjimi. Video stolp je namreč nameščen v cilju, posnetek pa tekači s svojo štartno številko naložijo preko aplikacije na Volkswagnovi facebook strani. Letos bomo  pripravili tudi delavnico za navijače, da bodo lahko v cilju pripravili presenečenje za svoje tekače

Volkswagen bo na dogodku v ospredje postavil celovit pristop k trajnostni mobilnosti, ki ga imenujejo »Think Blue«. Pri razvoju vsakega novega modela si prizadevajo, da ima v celotnem življenjskem ciklusu – od izdelave materialov do razgradnje – boljše okoljske lastnosti kot njegov predhodnik. V okviru maratona bodo predstavili tudi novega golfa varianta, ki je tudi uradno vozilo Volkswagen 18. Ljubljanskega maratona.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper