Volkswagen AG kupil Porsche Holding Salzburg

Sobota, 05 Marec 2011
Volkswagen je skladno z napovedmi prevzel operativno poslovanje podjetja Porsche Holding Salzburg. Prenos distribucijske družbe se bo izvedel 1. marca 2011 in sicer v vrednosti 3,3 milijarde evrov. Salzburg bo še naprej sedež podjetja in prav tako tudi sedež poslovodstva.



Volkswagen z nakupom, ki je predviden že v Temeljnem sporazumu, uresničuje še en načrtovani korak na poti do integriranega avtomobilskega koncerna Volkswagen in Porsche.  Volkswagen pridobi od Porsche Holding Salzburg vsa avtomobilska področja dejavnosti kot so veleprodaja in maloprodaja, Porsche Informatik, Porsche Bank, Porsche Immobilien in Porsche Versicherung ter PGA Motors s sedežem v Parizu.

Porsche Holding Salzburg prepriča z izstopajočo podjetniško uspešnostjo. Je v svetovnem merilu ena najučinkovitejših in najdonosnejših distribucijskih družb avtomobilske panoge in zato predstavlja pomembno okrepitev distribucijske dejavnosti koncerna Volkswagen,“ je dejal prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave delniške družbe Volkswagen. Porsche Holding Salzburg razpolaga z vodilnimi sistemi in procesi v celotni panogi, poleg tega pa ima izjemno bogate izkušnje na področju maloprodaje. „Kjer je to smiselno, bomo znanje in izkušnje prenesli na koncern in s tem še dodatno okrepili uspešnost celotne distribucije“, je nadaljeval Winterkorn.

Porsche Holding Salzburg bo tudi pod streho koncerna Volkswagen ostal samostojna podjetniška enota in bo nadaljeval z nespremenjenim poslovnim modelom“, je poudaril Christian Klingler, generalni direktor koncernske prodaje pri delniški družbi Volkswagen. „Ohranijo se vsi deli podjetja. To velja tudi za distribucijsko poslovanje z vsemi nekoncernskimi znamkami. Kontrolirana usmeritev rasti PHS se mora nadaljevati“, je nadaljeval Klingler.

Porsche Holding Salzburg je najuspešnejše zasebno trgovsko podjetje avtomobilske panoge v Evropi z močno prisotnostjo predvsem v Avstriji, Zahodni in Vzhodni Evropi ter na Kitajskem. V koledarskem letu 2010 je bil s prodajo 565.000 novih in rabljenih vozil dosežen promet v vrednosti 12,78* milijard evrov in s stopnjo donosa, ki je glede na trg nadpovprečna. V Porsche Holding Salzburg je zaposlenih okroglo 20.900 sodelavcev.